L’advocat de l’home que va dir “moro de merda” a un vigilant sol·licita l’absolució

El defensor ha argumentat que el seu client estava “molt nerviós” i que “la seva intenció no era discriminar l’afectat”

El supermercat on van tindre lloc els fets
El supermercat on van tindre lloc els fets Google Maps

L’advocat de l’home que va dir “moro de merda” al vigilant del supermercat Super U d’Encamp -fets pel que ja ha estat condemnat pel Tribunal de Corts- ha demanat l’absolució aquest dijous al Tribunal Superior. El defensor ha argumentat que el seu client estava “molt nerviós” perquè l’agent l’havia controlat amb un cartó de tabac que pretenia robar i que, en aquest context, va proferir diferents insults -un dels quals va ser “moro de merda”-, però sense cap intenció de discriminar a l’afectat per la seva procedència.

Durant el judici celebrat el juny d’aquest any, l’acusat va admetre que havia robat en diferents ocasions a l’establiment. En la darrera ocasió, va introduir un cartó de tabac a la motxilla de la seva filla i, una vegada el van retenir, va reaccionar amb insults i amenaces cap al personal del supermercat. Finalment, la policia es va personar i se’l va emportar detingut.

Per la seva part, la fiscalia s’ha oposat al recurs presentat per la defensa perquè “un insult racista, per molt cabrejat que estiguis, és un menyspreu a l’étnia. No es pot proferir un insult racista i no discriminar”. En aquest sentit, la petició del ministeri fiscal és de 15 mesos de presó condicional per un delicte major de discriminació.

Comentaris (1)

Trending