900 euros de multa i 935 d’indemnització pels rètols destrossats per Arran

El Tribunal de Corts ha condemnat en rebel•lia un dels activistes de l’organització juvenil que va destrossar els senyals que indicaven l’arribada a Espanya i França el juny del 2017

Els joves d'Arran amb els rètols que van arrencar a cops de radial.
Els joves d'Arran amb els rètols que van arrencar a cops de radial. arran

El Tribunal de Corts ha condemnat un dels responsables de l’organització juvenil Arran, vinculada a la CUP, per l’acció vandàlica que van protagonitzar el juny del 2017, quan van destrossar diversos senyals viaris que indicaven l’entrada a Espanya i França. A l’acusat pels fets, que ja no es va presentar al judici i, per tant, va ser jutjat en rebel·lia, se li ha imposat una multa de 900 euros. A banda, haurà d’indemnitzar el Govern amb 935 euros més.

Els fets es remunten a l’any 2017. Llavors, un grup de joves de l’entitat independentista, van tallar amb una serra radial alguns dels rètols que delimiten l’entrada al territori andorrà. Van resultar afectats un que es trobava a la carretera general 6, prop d’Os de Civís i un altre al cantó francès. Posteriorment, van compartir imatges de l’acció a les diferents xarxes socials. Explicaven que volien reivindicar la unitat de tots els territoris de parla i cultura catalana.

Els fets van ser jutjats al febrer sense que, però, cap acusat es presentés al judici. Des d’Arran es va assegurar llavors que “no reconeixem la legalitat andorrana ni li donem cap classe de legitimitat per denunciar-nos”. Acusaven la justícia de voler “desmobilitzar i ofegar la desobediència política amb multes desorbitades”.

Els joves d'Arran amb els rètols que van arrencar a cops de radial.

Relacionat

Plantada dels joves d’Arran que van destrossar rètols viaris a la justícia andorrana

Justament, una sanció econòmica ha estat el càstig imposat per l’acció. En concret, a l’únic processat se l’ha considerat responsable d’un delicte menor de danys dolosos. Se li ha imposat una multa de 900 euros. A banda, haurà d’indemnitzar el Govern amb 935 euros més, el cost dels desperfectes.

Comentaris (2)

Trending