Trenta-cinc sanitaris cubans haurien d’arribar al Principat per reforçar l’atenció a l’UCI

Després de les gestions diplomàtiques fetes, ja hi hauria un avió noliejat per traslladar professionals mèdics i d’infermeria, especialistes en anestesiologia, ventilació o medicina interna

Ja hi ha un vol programat per portar el personal sanitari cap al Principat.
Ja hi ha un vol programat per portar el personal sanitari cap al Principat.
El ministeris d’Afers Exteriors i Salut esperen que durant aquesta setmana que ve arribin aproximadament 35 professionals sanitaris que reforçaran l’atenció al país, especialment a la unitat de cures intensives (UCI), procedents de Cuba. Així ho ha anunciat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha assegurat que ja hi ha un vol programat per d’aquí a un parell de dies i que només queden tancar alguns serrells.

Martínez Benazet ha explicat que les bones relacions diplomàtiques amb Cuba, en el marc de la feina que s’ha fet en relació amb la Cimera Iberoamericana, haurien facilitat l’entesa amb aquests professionals, tant de l’àmbit mèdic com del d’infermeria. S’espera que arribin especialment sanitaris amb experiència en l’àmbit de la ventilació mecànica i de les cures intensives, que és el que fa patir més a les autoritats sanitàries del país. En principi, haurien d’arribar professionals de l’àmbit de la medicina interna, l’anestesiologia i l’UCI.

Aquest personal s’hauria d’allotjar en domicilis que, a proximitat de l’hospital, s’està encarregant de recercar el col·legi de professionals de la immobiliària (AGIA). Tot i que s’havia estudiat, al final es va descartar, almenys per ara, situar-los en un hotel per evitar possibles contagis. Com més persones en un espai, més risc. I ja hi ha hagut prou sanitaris locals infectats. D’aquí que s’hagi optat per pisos amb un màxim de dues persones.

Si hi ha recursos suficients, la voluntat és que els sanitaris del país que ho vulguin també puguin disposar temporalment d’un d’aquests habitatges tant per escurçar desplaçaments i poder descansar millor com per evitar posar en risc les seves família. La Generalitat està fent a Catalunya una situació similar. De fet, segons que ha pogut constatar l’Altaveu, alguns sanitaris fronterers ja passen les seves jornades de descans a l’alberg de la Seu per evitar el contacte amb la família.

 

Comentaris (13)

Trending