Treballadors d’una empresa d’acompanyants del transport escolar denuncien que se’ls ha deixat de pagar

Els empleats ja han contactat amb el 188, però com que la companyia no els ha acomiadat sinó que només els ha abonat els dies efectivament treballats, no poden denunciar legalment el cas

-
-
Treballadors d’una empresa que per compte del Govern fa el servei d’acompanyament dels infants del transport escolar denuncien que la companyia en qüestió no els està pagant el salari. En concret, lamenten que l’empresa només els ha abonat una remuneració en funció dels dies efectivament treballats, és a dir, els 12 primers dies del mes de març, i ja els ha advertit que si no reben els ajuts que han sol·licitat a l’executiu tampoc no cobraran a l’abril.

Els empleats de l’empresa consultats, una companyia originària d'Encamp i radicada a la part alta d'Escaldes que ja ha estat envoltada de polèmica i de pràctiques dubtoses en altres ocasions, ja han denunciat el cas al 188, el telèfon de l’administració que resolt dubtes, aporta suggeriments i rep queixes. És en aquest telèfon en el qual es poden registrar els acomiadaments que es consideren indeguts. Però aquest tampoc no és el cas: l’empresa no ha pas despatxat els acompanyants del transport escolar. Sols els ha deixat de pagar.

Segons els treballadors afectats, el 188 els ha exposat que mentre inspecció laboral no torni a posar-se en marxa com a mínim amb uns serveis mínims, no es podran formalitzar les denúncies pertinents. En tot cas, expliquen els afectats que des de l’administració se’ls ha explicat que la situació que estan vivint és del tot anòmala i il·legal. Que no s’adiu de cap de les maneres a cap decret ni normativa vigent arran de la crisi del Covid-19.

Però un correu enviat per la màxima responsable de l’empresa a com a mínim un dels treballadors és ben clar: “Hem pagat el que s’ha treballat, ja que encara no sabem res de les ajudes de Govern que ha sol·licitat l’empresa”. I hi afegeix: “Per tant, estem esperant. Si les concedeixen i fins quin límit, a partir d’aquí ja us avisarem. En el cas de no rebre ajudes de Govern, no podrem pagar, ja que tenim a tothom parat i l’empresa tampoc no cobrarà res dels serveis de l’escola”.

Els acompanyants del transport escolar, almenys els contractats per aquesta empresa en concret, asseguren tenir contracte fins al 30 de juny. I estan convençuts que Govern injecta els diners en fer la concessió del servei o poc després. Sí que reconeixen que l’empresa a vegades es queixa del retard en què paga l’administració, però troben del tot injust i fora del que pregona el propi executiu el que està protagonitzant l’empresa en qüestió.

Comentaris (11)

Trending