Transports assegura que no els consta cap incompliment en les línies de bus

Malgrat l’evidència d’imatges que circulen per les xarxes socials, Gallardo afirma que de passatgers dempeus n’hi poden anar als vehicles sempre que no hi hagi risc i considera que les companyies estan complint amb les seves obligacions

Situació d'un vehicle de la L4 fa un parell de tardes.
Situació d'un vehicle de la L4 fa un parell de tardes.

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha assegurat que “no ens consta” que hi hagi incompliments en relació amb les línies estatals de bus. I considera que les companyies deuen estar complint amb les seves obligacions, que són establir els reforços necessaris quan calgui i avisar possibles incidències. Les explicacions de Gallardo semblen contradictòries amb imatges que han circulat per les xarxes socials, amb busos plens a vessar i gent agafant-se com pot.

De fet, han estat no pocs els ciutadans que els darrers dies s’han queixat del temps d’espera que han de fer, per exemple, en les línies de la Massana o Encamp pel fet que passen vehicles que ja no s’aturen perquè van sobreocupats i no poden assumir més viatgers. Gallardo ha assegurat que no els consta res d’això i ha deixat clar que de viatgers dempeus als vehicles n’hi poden anar sempre que sigui “sense risc” i no se superi la capacitat màxima autoritzada.

El titular ministerial ha assegurat que “si hi ha persones que malauradament no poden pujar”, la concessió estableix l’obligació dels adjudicataris de “doblar els serveis” i també “d’avisar” quan hi ha alguna cosa anòmala. “Altra cosa és que la companyia estigui complint o no” però, en tot cas, no constaria cap incompliment. Almenys, cap incompliment teòric. Gallardo sí que ha celebrat la bona acceptació de la gratuïtat del transport públic i ha recordat que ara, amb l’arribada dels temporers, ve un període de més afluència i usuaris per als busos.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending