Reclamen una ‘guàrdia nocturna’ de taxis per evitar la desatenció que es viu en certs moments

Professionals del sector i, sobretot, usuaris del transport públic creuen que l’administració ha d’incloure preceptes en la normativa actual per tal que sempre es pugui trobar un vehicle disponible

Parada de taxi.
Parada de taxi. Toni Solanelles

Com que aquest hivern, a diferència de l’actual, hi ha hagut activitat econòmica, moviment, trajectes amunt i avall. Com que s’ha requerit el concurs dels taxis durant les hores diürnes i, no només això, també en moltes ocasions hi ha hagut clients que han requerit serveis de llarg trajecte, enguany ha estat molt més complicat, en moltes ocasions, trobar taxi de nit. I si la carrera que es pretén és breu, més difícil encara. D’aquí que alguns professionals i sobretot usuaris reclamen la imposició de ‘guàrdies nocturnes’.

La normativa vigent en matèria de taxi no obliga a res en concret, almenys pel que fa a l’assegurament del servei durant les nits. Com que enguany la majoria dels professionals del volant han facturat notablement, en moltes ocasions ja no se la juguen a estar pendents de nit. I, tampoc, a haver de posar en marxa a segons quina hora a no ser que el trajecte que se’ls encarregui els reporti uns bons calerons.

I aquesta negativa, que no pot ser sancionada de cap manera, comporta que hi hagi usuaris, turistes inclosos, és clar, que no puguin arribar a lloc quan haurien o que no puguin gaudir de la festa que pretendrien, sabedors que no els cal agafar el cotxe de tornada a casa, en el cas dels residents, o l’establiment hoteler on estiguin allotjats en el cas dels visitants. “Després hi ha taxistes que s’enfilen per les parets quan saben que cada dia tenen més èxit serveis alternatius”, afirmen les fonts. Però “massa sovint, de nit, quan els necessites no hi són o no volen fer el servei perquè diuen que no els surt a compte”, han afirmat fonts consultades.

D’aquí que demanen a l’administració que es facin les gestions pertinents perquè les normatives reguladores del servei passin a incloure l’obligació d’oferir un mínim. I que no es pugui desatendre els usuaris. De fet, i en general, es demana a l’administració que sigui més rigorosa amb el món del taxi, perquè caldria avaluar fil per randa, per exemple, si les denominades centrals compleixen els requisits per configurar tals centrals, atès que no hi ha els afiliats mínims en algunes d’elles per establir-se a mode d’agrupació.

Comentaris (5)

Trending