Hife podrà operar aquesta mateixa setmana la línia entre Andorra i la Seu d’Urgell

El secretari d’Estat de Transports, Transició Energètica i Mobilitat, David Forné, ha explicat que resten a l’espera que arribi el permís de l’executiu espanyol, tenint en compte que es tracta d’una línia internacional

Un autocar d'Hife al carrer Prat de la Creu
Un autocar d'Hife al carrer Prat de la Creu Toni Solanelles

Les millores en el servei de la línia d’autobús entre Andorra i la Seu d’Urgell seran efectives aquesta setmana, tot i que encara no s’ha comunicat la data. Falta l’autorització per part del govern espanyol després que el d’Andorra ja fa algunes setmanes que la va aprovar. En aquest sentit, el secretari d’Estat de Transports, Transició Energètica i Mobilitat, David Forné, ha explicat que “aquesta setmana tindrem l’autorització per part de l’administració espanyola”.

Hife va ser la guanyadora del concurs que va convocar Govern per adjudicar l’autorització per operar la línia internacional d’autobús entre el Principat i la Seu d’Urgell. L’executiu la va aprovar durant la segona quinzena d’agost, però al tractar-se d’un servei que afecta dos països faltava el permís de l’executiu espanyol. Forné ha explicat que “aquesta setmana tindrem l’autorització per part de Madrid i no volíem començar sense la ruta sense tenir-ho tot”. El vistiplau s’ha demorat més del compte, segons el secretari d’Estat, perquè “s’havia de sotmetre a exposició pública”.

Un bus d'Hife circulant pel centre del país.

Relacionat

Freqüències de bus cada mitja hora fins a la Seu, serveis exprés i tarifes més reduïdes

Un cop es tinguin tots els permisos està previst fer una presentació del bus híbrid que s’encarregarà de fer el servei, que recordem compartirà amb Camino Bus. Entre les millores que des de Transports es demanaven a les companyies que es van presentar al concurs hi havia l’augment de freqüències amb un autobús cada mitja hora i s’ampliarà l’horari tant des de l’inici com des del final. També hi haurà un servei exprés i amb reducció de tarifes.

Comentaris (3)

Trending