Gratuïtat del bus comunal massanenc amb els títols nacionals de transport

La Massana signa el conveni amb Govern i se suma a Andorra la Vella i a Ordino en l’objectiu de l’establiment d’una tarifa única i un sol abonament mensual per a tot el transport de país

Comentaris

Gallardo, Calvó i Molné han signat el conveni.
Gallardo, Calvó i Molné han signat el conveni. SFGA/J.A.VILADOT

Els usuaris de l’abonament nacional de transport públic podran també agafar gratuïtament el bus comunal de la Massana. Serà així després del conveni que han signat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb Olga Molné, cònsol major de la parròquia, que, d’aquesta forma, se suma a Andorra la Vella i Ordino.

Segons s’ha indicat en un comunicat des de l’executiu, l’acord permet seguir fomentant l’ús del transport públic amb l’establiment d’una tarifa única i un sol abonament mensual únic tant per a les línies nacionals com per a les línies comunals. Així, els usuaris podran utilitzar sense pagar el servei massanenc. També es podrà pujar sense cap pagament extra si es viatja amb altres títols, com ara els bitllets senzills, la tarja magna, la tarja blava i el bus jove.

Gallardo i Calvó han valorat de manera positiva el fet que cada vegada hi hagi més comuns que s’adhereixin al conveni que permet moure’s arreu del país amb un sol abonament. De fet, el servei de transport comunal de la Massana ja era gratuït des de l’1 de setembre, tot i que avui s’ha formalitzat el conveni. La cònsol major ha ressaltat des de l’entrada en funcionament de la mesura s’han duplicat els passatges respecte al mateix període del 2021.

La mesura dona continuïtat a les polítiques impulsades pel Govern per reduir les emissions de diòxid de carboni, millorar la mobilitat i fer-la més sostenible per assolir l’objectiu internacional de la neutralitat carboni el 2050. D’aquesta manera, el conveni signat permet també seguir donant resposta a les premisses marcades a la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), l’Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic 2020-2050 i l’Estratègia nacional de mobilitat 2021-2050.

Etiquetes

Comentaris

Trending