La gestió de la línia aèria entre Madrid i l’aeroport d’Andorra-la Seu es licitarà via concurs

El Govern confia que abans de final d’any serà operativa la connexió amb la capital espanyola i torna a reiterar que Andorra Airlines, que periòdicament anuncia que es posa en marxa sense fer-ho mai, tampoc mai no ha presentat cap pla de negoci

El ministre Jordi Gallardo donant explicacions després de la reunió de la comissió de seguiment del transport públic.
El ministre Jordi Gallardo donant explicacions després de la reunió de la comissió de seguiment del transport públic. Toni Solanelles

El Govern està convençut que abans de final d’any hi haurà un enllaç aeri regular entre l’aeroport d’Andorra-la Seu i Madrid. Per triar la companyia que es faci càrrec de l’operació del trajecte, l’executiu convocarà un concurs que s’està perfilant en base a les converses que s’han mantingut amb els operadors que han mostrat un interès real per assumir els vols, i especialment Air Nostrum. En la llista de ‘candidables’ no hi figura Andorra Airlines perquè mai no ha presentat cap pla de negoci. Ni realista ni sense realisme.

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha remarcat que “l’experiència ens demostra” que davant la gestió de l’aeroport de la Seu cal ser “prudent”. No es tracta d’una proposta gens fàcil perquè, a més, la infraestructura està en territori espanyol i la seva titularitat és de la Generalitat. S’està treballant en el plec de bases i “amb els terminis que tenim previstos” el Govern podria complir amb l’objectiu que durant el mes de desembre hi hagi vols regulars operatius.

“Estem convençuts que farem passos decidits aquest hivern amb els primers vols amb Madrid”, i serà amb la capital espanyola perquè és la destinació “més madura” i la que, en funció dels resultats, pot obrir altres portes, manté Gallardo

“Estem convençuts que farem passos decidits aquest hivern amb els primers vols amb Madrid”, i serà amb la capital espanyola perquè és la destinació “més madura” i la que, en funció dels resultats, pot obrir altres portes. Gallardo s’ha estimat més no avançar detalls, per exemple, en relació amb el cost que podria tenir el bitllet perquè és un aspecte que s’està tractant amb algunes de les companyies interessades en operar i que formaran part del plec de condicions, que s’elabora en funció de les converses que es mantenen.

El ministre ha explicat que finament s’ha optat per la fórmula del concurs perquè malgrat que “hi havia una finestra d’oportunitat” de poder injectar diners directament a una companyia concreta en concepte de publicitat, la Unió Europea (UE) ja ha alertat que aquest és un model que va camí d’extingir-se i que “els operadors prefereixen el concurs” perquè se senten “més confortables i tranquils”. Una vegada hi hagi el plec de bases sobre la taula caldrà veure quin interès suscita.

En aquest sentit, i tot i deixar clar que es mirarà d’apostar per companyies “sòlides”, Gallardo ha fet vots perquè Andorra Airlines presenti una oferta. Fins ara, però, la companyia liderada pel controvertit Jorge Soriano -amb causes judicials obertes per suposada corrupció en el marc de la seva activitat política passada a l’Ajuntament de Sabadell- no ha presentat mai cap pla de negoci i, per tant, mai no s’ha pogut valorar la seriositat i viabilitat d’aquesta empresa.

Comentaris (2)

Trending