Cua de camions per abocar terres al Maià abans que arribin les primeres nevades

Operaris del COEX i bombers han hagut d’intervenir aquest matí a la carretera general CG-2 a l’altura de Soldeu per netejar la calçada dels rocs i la terra que ha perdut un dels vehicles, que ha sofert una fallada mecànica i se li ha obert la porta del remolc

Operaris del COEX retirant de la via la terra i les pedres que han envaït la calçada.
Operaris del COEX retirant de la via la terra i les pedres que han envaït la calçada.

La proximitat de nevades i el fet que l’abocador del Maià, en conseqüència, quedi inoperatiu una temporada, fa que els darrers dies el trànsit de camions carregats de runa, de terres, cap aquell indret hagi crescut de manera molt notable. Aquest matí n’ha estat una bona mostra. Fins a una quinzena de camions, tots carregats, s’han acumulat en l’obertura de la instal·lació, vers les 11 d’aquest matí.

La caravana de vehicles que s’està observant en fases concretes de cada jornada des de fa uns dies, ha tingut aquest dilluns una circumstància especial encara. Una bona estona abans de les 10 del matí, un dels camions que s’adreçava cap al Maià ha perdut una part de la càrrega. Per una fallada mecànica l’origen de la qual s’haurà d’acabar de determinar, s’ha obert la porta del remolc d’un dels vehicles que es dirigia cap a l’abocador.

D’aquesta manera, una part de la càrrega, pedres i terra, han saltat a la carretera, a l’altura de la rotonda que hi ha a la sortida nord de Soldeu. La major part de la càrrega que ha perdut ha quedat inicialment dipositada a la calçada en el sentit ascendent. Amb tot, però, algun dels rocs han saltat al carril contrari. Sortosament, cap usuari de la via ha sofert cap dany. Això sí, tant operaris del departament de conservació i explotació de carreteres (COEX) com agents dels bombers s’han traslladat fins a la zona per netejar el vial i evitar mals majors.

Segons testimonis presencials, també com a mínima una patrulla de policia s’ha traslladat fins a la zona amb la voluntat de controlar que els camions de gran tonatge porten degudament els equipaments hivernals i, alhora, per fer un seguiment del vehicle que ha perdut part de la càrrega. De fet, aquest camió ha estat escortat, després d’abocar la terra que portava, fins a l’estació de l’ITV per tal que es valorés l’avaria que ha sofert.

Comentaris

Trending