Els 4 expedients oberts pel caos al servei de bus són per la companyia de la vall d’Orient

Govern preveu aprovar la setmana vinent la normativa provisional que permetrà reduir d’un any a 15 dies el temps d’espera per presentar-se a l’examen per conduir els vehicles més grans

Un bus circulant pel centre d'Andorra la Vella aquesta tarda plujosa de dimarts.
Un bus circulant pel centre d'Andorra la Vella aquesta tarda plujosa de dimarts. Toni Solanelles

Tots els expedients oberts pel Govern pel mal funcionament del servei de bus -fins a quatre- són per a la mateixa companyia. Concretament, la que s’encarrega de les línies de les Valls d’Orient, cap a Encamp, Canillo i el Pas de la Casa. És a dir, Coopalsa. A la vegada, l’executiu defensa la possibilitat de reduir els terminis per presentar-se a l’examen per obtenir el permís per a vehicles grans, tot assegurant que “no es posa en perill els usuaris”. El canvi normatiu s’espera aprovar la setmana vinent.

Així ho ha explicat el director del departament d’Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat, Qualitat Industrial i Transport, Josep Pujol, que ha apuntat que, en pocs dies, s’ha d’enviar la documentació a l’empresa perquè pugui fer al·legacions. Ha admès que la investigació s’ha obert principalment pel fet que no es reforcessin les línies davant l’allau d’usuaris, provocat en gran part per l’arribada de temporers. També ha volgut deixar clar, però, que això no vol dir que hagi d’acabar sancionant-se la companyia. “No implica de facto que siguin culpables”, ha avisat.

Un bus de la recuperada L3 ja circulant per Prat de la Creu.

Relacionat

Expedients i auditories a les companyies de bus mentre que es reforça les línies a la vall d’Orient

Perquè, en tot cas, tots els expedients s’han obert únicament a Coopalsa, gestora de les línies cap a Encamp i el Pas de la Casa. Són, ha indicat Pujol, “les que més queixes han generat”. En total, són quatre. Totes per a la mateixa empresa. La resta de companyies no estan sota investigació. “Ara han d’al·legar i valorarem”, ha apuntat.

Justament, la saturació del servei fa que Govern impulsi un canvi transitori -“durant un any”, ha matisat Pujol- en la reglamentació per treure’s els permisos de conduir de vehicles de transports de viatgers grans. Fins ara, quan s’aconsegueix l’anterior, calia esperar un any per optar al segon. Ara, el temps d’espera baixarà a 15 dies.

“No posem en risc els usuaris del transport ni baixem la vigilància. Caldrà fer els dos exàmens”, ha volgut remarcar el responsable governamental. Ara, s’estan ultimant els detalls del canvi normatiu. S’espera que tot estigui enllestit de cara a la setmana vinent.

NOVA NORMATIVA SOBRE EL TRANSPORT

Les declaracions les ha fet Pujol en el marc de la presentació dels nous reglaments pel sector de transport, tant el de mercaderies com el de viatgers. La normativa desenvolupa la Llei del 2015 i presenta com a principal novetat el fet que els controls es faran, a partir del 2023, també a les empreses. Especialment per garantir que “es compleix i no es perverteix el sistema”. També ha volgut destacar que, pel que fa a l’incompliment d’horaris, els darrers anys no s’han detectat incidències.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending