Torrentallé garanteix que va justificar tots els pagaments i que "no hi ha cap despesa, cap ni una, destinada a qüestions personals"

Comentaris

Torrentallé garanteix que va justificar tots els pagaments i que \"no hi ha cap despesa, cap ni una, destinada a qüestions personals\"
Torrentallé garanteix que va justificar tots els pagaments i que \"no hi ha cap despesa, cap ni una, destinada a qüestions personals\"

L’excònsol menor de Sant Julià de Lòria Manel Torrentallé ha deixat clar aquest dilluns que de tots els pagaments que va fer durant el seu mandat “no hi ha cap despesa, cap ni una, que fos destinada a qüestions privades o personals” i tampoc “no hi ha hagut cap apropiació indeguda de diner públic”. Aquesta darrera afirmació l’ha fet per negar rotundament que hagués hagut, arran de la seva detenció i posterior condemna per via d’una ordenança penal, de retornar diners al comú. Torrentallé, a través d’un comunicat emès des del despatx d’advocats que ha assumit la seva defensa durant aquests dies, ha explicat que si el fet d’avançar diners per a Camprabassa (Naturlandia) amb la targeta de crèdit del comú no hagués estat pactat entre els cònsols i la intervenció comunal ell no hauria emprat aquesta fórmula. Alhora, deixa clar que tots els pagaments es van justificar adequadament.

Torrentallé va ser detingut dijous al matí, en la mateixa operació en la qual també van ser arrestats l’excònsol major Montserrat Gil i l’interventor comunal, Josep Maria Altimir, i va ser condemnat dissabte en el marc d’un judici ràpid a un any de presó condicionada a pagar una multa de 10.000 euros i dos anys d’inhabilitació per al càrrec de cònsol menor per un delicte d’utilització temporal de béns públics. “La fiscalia i la Batllia han considerat que avançar, amb la targeta de crèdit comunal, despeses que havien d’anar a càrrec de la societat Camprabassa SA no era una actuació correcta, i mereixia una sanció penal”, manté el comunicat, que afegeix que Torrentallé “vol precisar que mai no hauria dut a terme aquells pagaments si no hagués disposat de l’aval de la intervenció comunal que queda confirmat en les al·legacions adreçades pel comú de Sant Julià de Lòria en data 24 de desembre del 2014 al Tribunal de Comptes”.

En el comunicat s’explica que “durant el seu mandat de cònsol Menor de Sant Julià de Lòria el senyor Manel Torrentallé va emprar la targeta de crèdit corporativa de la qual disposava per la seva condició de cònsol únicament per dur a terme diversos pagaments de despeses protocol·làries i de representació del comú que representava en actes, àpats i desplaçaments”. La mateixa targeta, continua, “fou emprada –en virtut d’un acord adoptat amb la intervenció comunal– per abonar despeses, sempre també protocol·làries i de representació, en actes, àpats i desplaçaments de la societat Camprabassa SA”. En el comunicat es recorda que la societat que gestiona Naturlandia està controlada en un 90% pel comú lauredià i que Montserrat Gil i Manel Torrentallé, en tan què cònsols, eren també la presidenta i el vicepresident de la societat.

Torrentallé recorda que “tal i com figura en les al·legacions trameses pel comú de Sant Julià de Lòria al Tribunal de Comptes en data 24 de desembre del 2014, mitjançant un acord adoptat amb la intervenció comunal es va decidir que els cònsols no disposessin de dues targetes de crèdit corporatives, permetent-se així que s’emprés la targeta de crèdit comunal per avançar despeses en interès de Camprabassa SA que, posteriorment, eren degudament compensades amb la comptabilitat comunal”. La comptabilitat de la societat s’assumia des del comú.

Totes les despeses dutes a terme per Torrentallé emprant la targeta de crèdit corporativa de la qual disposava en la seva condició de cònsol menor, foren, manté la nota, “degudament justificades amb els escaients comprovants. Totes i cadascuna d’aquestes despeses foren dutes a terme en el marc estricte del seu mandat comunal i aplicades a missions de representació i protocol. No hi ha cap despesa, cap ni una, que fos destinada a qüestions privades o personals”. També l’exmandatari comunal desmenteix, com ja s’ha dit, que “hagi hagut de tornar diners al Comú arran d’aquest afer. No ho ha fet ni ho havia de fer perquè en cap moment no havia emprat la tarja de crèdit comunal per a cap despesa que no fos duta a terme en interès del comú. No hi ha hagut cap apropiació indeguda de diner públic”.

Comentaris

Trending