Augment d'alumnes nouvinguts a Andorra i normalitat en l'inici del curs

Uns 11.000 escolars dels tres sistemes educatius reprenen les classes

-
-
Uns 11.000 alumnes dels tres sistemes educatius han tornat aquest dilluns a les aules en un inici del curs escolar marcat per la normalitat. Tot esperant les dades definitives, ja que encara s'han de fer algunes matrícules hi ha un increment d'alumnes motivat, en part, per l'arribada d'escolars procedents de l'estranger.

El sistema educatiu andorrà inicia el curs amb 4.400 alumnes. En el cas de l'escola de Sant Julià de Lòria hi ha 330 alumnes distribuïts en 17 aules. Allà, la directora de departament de l'Escola Andorrana, Maite Casals, ha explicat que els objectius d'aquest curs són la consolidació del model per competències i la posada en marxa d'algun projecte a segona ensenyança a més del projecte de competència emprenedora amb Esade.

Casals també s'ha referit a les obres de l'escola de Santa Coloma i ha dit que s'estan complint  els terminis  perquè els alumnes de segona ensenyança que actualment està al Roc d'Andorra la Vella s'hi puguin traslladar-se el setembre del 2020.

El ministeri va haver d'intervenir el curs passat en un cas d'assetjament

La directora d’Escola Andorrana ha esmentar que l’any passat el ministeri va haver d’intervenir en un cas d'assetjament. Ha recordat que hi ha en marxa l’aplicació B-Resol que l’any passat va rebre dues o tres alertes i també un sistema de mediacions en què participen de manera activa els alumnes i que el curs passat va intervenir en una desena de conflictes.

El sistema educatiu francès ha tornat a l'activitat també amb un increment del número d'alumnes i encarant el darrer curs abans de la reforma que hi haurà al batxillerat i del trasllat d'algunes classes del Lycée Comte de Foix al centre educatiu de Ciutat de Valls que ocupava el sistema espanyol. Els alumnes del collège han estat rebuts aquest dilluns al gimnàs i els de batxillerat i professional al restaurant on se'ls ha informat de tots els detalls del curs. Les classes començaran aquest dimarts.

Pel que fa al sistema educatiu espanyol, aquest curs és molt especial ja que se celebra els cinquantè aniversari de la creació de l'Institut que ara rep el nom de María Moliner.  Per aquest motiu, es durant a terme diversos actes commemoratius. Els alumnes han rebut la visita de l'ambaixador espanyol, Àngel Ros i de la consellera d'Educació, Marta Varela.

                                                                                  

Etiquetes

Comentaris

Trending