Reobert l'accés a Arcalís i tirs d'allaus a la sortida de Soldeu

Fase negra a partir de Sorteny a causa de la intensa precipitació de les darreres hores a les parròquies d'Ordino i Canillo, i al Pas de la Casa

Policies i tècnics del COEX a Bordes d'Envalira a punt de tallar el trànsit.
Policies i tècnics del COEX a Bordes d'Envalira a punt de tallar el trànsit. mobilitat

L'accés a Arcalís s'ha tornat a obrir des de Sorteny, La carretera ha estat tallada més d'una hora a causa de l'acumulació de neu i el risc d'allaus. Des de Mobilitat s'havia anunciat que el tram de carretera estava en fase negra, la qual cosa indica que la carretera és intransitable i el risc de quedar-se immobilitzat a la xarxa viària durant molta estona és elevat. Aquest dissabte a la tarda també s'han fet tirs d'allaus a la carretera general 2 a la sortida de Soldeu en sentit nord.

L'acció ha provocat el tancament durant una estona de la circulació en els dos sentits de la marxa. També s'està controlant la zona de Bordes d'Envalira on no es descarta que es prohibeixi la circulació. Calen equipaments per circular per les carreteres més pròximes de França, especialment a les del departament dels Pirineus Orientals.

La situació ha estat complucada durant aquest dissabte al matí ja que els equipaments eren obligatoris des d'Escaldes-Engordany en sentit nord. La nevada ha estat abundant a partir dels 1.500 metres tot i que la cota ha baixat fins gairebé els 1.000 metres en alguns moments del dia. Mobilitat ha informat que hi ha havia fase groga, i que per tant, és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments, a la CG-2 a partir de Canillo, a la CS-130 a la Rabassa i també a la RN22 d'accés a França.

En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat que es minimitzin els desplaçaments i que es porti el vehicle equipat. El Coex ha desplegat 15 llevaneus que estan treballant a les cotes més altes per mantenir les carreteres transitables.

Etiquetes

Comentaris

Trending