El registre de contractes de lloguer ja està llest a l’espera que els comuns l’activin

El sistema informàtic està instal·lat i Govern espera que els cònsols decideixin la data per posar-lo en funcionament i disposar d'una eina que permeti tenir dades fidedignes per fer polítiques d’habitatge més acurades

Víctor Filloy
Víctor Filloy SFGA/ C.ESTEVE

El sistema informàtic perquè els comuns comencin a operar amb el registre de contractes de lloguer ja està enllestit i ara només cal que es prengui la decisió d’activar-lo. El ministre d’Habitatge i Ordenament del Territori en funcions, Víctor Filloy, ha manifestat que aquesta és una eina necessària per poder dissenyar més acuradament polítiques d’habitatge perquè “disposarem de dades fidedignes”.

Els articles 27 i 28 de la Llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge encomanava a Govern la creació del registre de contractes de lloguer. Filloy explica que “durant aquest any s’ha creat el sistema informàtic, que ja està llest i instal·lat a tots els comuns perquè pugui començar a operar a partir de demà”. D’aquesta manera, emplaça als comuns en la reunió de cònsols prevista pel proper dimarts 25 d’abril “que es posin d’acord en la data per activar el sistema de manera conjunta”.

El ministre en funcions ha deixat clar que “en cap moment hi haurà cessió de dades, si no el que es recollirà la informació dels contractes de lloguer per compte de l’Institut de Nacional de l’Habitatge. Filloy exposa que “a partir d’ara disposarem d’informació bàsica dels contractes de lloguer com la tipologia d’habitatges, si tenen ascensor, plaça de pàrquing, el preu del metre quadrat i la parròquia. D’aquesta manera ens permetrà fer polítiques d’habitatge més precises i per determinar el preu assequible del mercat i saber el preu real”.

FILLOY CARREGA CONTRA MAJORAL

El ministre d’Habitatge i Ordenament del Territori en funcions, Víctor Filloy, s’ha referit a les declaracions del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, en què posava de relleu que haurien pogut aportar millors opcions d’edificis per rehabilitar. En aquest sentit, ha titllat aquesta posició de “cínica”.

Recorda que “ha estat un procés obert a tota la ciutadania i a les administracions amb un procés de concurrència i amb publicitat a les xarxes i a la premsa”. Per aquest motiu, “em sorprèn que el comú de Sant Julià si tenia coneixement d’algun privat que podria posar a disposició el seu bé per comprar-lo o llogar-lo no ho hagi fet”.

El sistema informàtic està instal·lat i Govern espera que els cònsols decideixin la data per posar-lo en funcionament i disposar d'una eina que permeti tenir dades fidedignes per fer polítiques d’habitatge més acurades

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending