Els promotors de quatre edificis inacabats han demanat llicència per continuar les obres

El permís s’ha sol·licitat seguint el que estableix el nou reglament de construcció i un dels immobles que podrà seguir endavant és l’ampliació de l’hotel Roc de Caldes, a Escaldes-Engordany

L'ampliació del Roc de Caldes és una de les obres que s'han demanat continuar.
L'ampliació del Roc de Caldes és una de les obres que s'han demanat continuar. G. P.

El passat mes de maig Govern va aprovar el nou reglament de la construcció, normativa que, en gran part, acabava responent als fets ocorreguts a la zona de la Portalada, a Sant Julià. Un dels objectius del text era evitar que, com ha succeït fins ara, en el futur quedin edificis a mig construir sense finalitzar. Per això, es va donar un termini de 18 mesos durant el qual aquests projectes inacabats poguessin demanar llicència per reprendre’s. De moment, i segons les dades facilitades pels comuns, hi ha quatre llicències demanades.

El reglament es va aprovar al maig i establia diferents disposicions que obligaven els promotors d’aquests edificis a tirar-los a terra si finalment no es podia finalitzar l’obra. En cas que no ho fessin, els comuns podrien realitzar l’actuació carregant el cost a l’empresa. Quedava, però, pendent com se solucionaven els casos d’aquells immobles ja existents però no acabats.

La normativa establira que aquests disposaven d’un termini de 18 mesos per demanar llicència per continuar les obres i acabar-los. Un cop passat aquest termini, només hi havia una sortida: enderrocar-los. D’aquesta pròrroga, han passat ara nou mesos. Per ara, i segons les dades facilitades pels comuns només hi ha quatre peticions en aquest sentit.

Un edifici inacabat a l'avinguda Santa Coloma.

Relacionat

Els edificis a mig construir s’hauran d’acabar exteriorment o enderrocar-se

Escaldes-Engordany seria la corporació que més peticions ha rebut. N’ha autoritzat tres obres, de les quals, en dos casos, la petició s’havia rebut amb anterioritat a l’aprovació del nou reglament. La tercera demanda és, justament, la dels promotors d’una de les obres inacabades que més impacte visual genera a la parròquia: l’ampliació frustrada de l’hotel Roc de Caldes.

Encamp és l’altra parròquia que gestiona una llicència d’aquest tipus. Es tracta d’un projecte impulsat per la família Cachafeiro al Pas de la Casa que, inicialment, havia de ser un centre comercial. És un dels dos projectes inacabats de gran envergadura que hi ha a la parròquia. L’altre, també força visible, és l’esquelet del que havia de ser un important complex hoteler a la sortida d’Encamp en direcció a Canillo.

A la resta de comuns, per ara, no hi ha constància de demandes de permisos per poder reprendre obres que, en el seu dia, van quedar a mitges i, per tant, posar-les en regla amb la nova normativa. I això per exemple, en parròquies on no es pot dir que hi hagi pocs casos. A Canillo, per exemple, es tenen controlats fins a deu projectes, diversos d’ells a la zona de la vall d’Incles.

En canvi, a Sant Julià i la Massana, segons la informació facilitada, no hi ha cap obra a mitges. Des d’Andorra la Vella s’indica que, si ve sí que hi ha edificis inacabats, la majoria tenen la façana i coberta feta i, per tant, no estarien subjectes a l’obligació que marca el reglament. Sí que hi ha, però, un “cas puntual” però s’està “en converses amb el propietari perquè pugui accelerar la construcció”. Ordino tampoc ha gestionat, per ara, cap permís seguint aquesta disposició transitòria.

Un altre dels grans edificis inacabats.
Un altre dels grans edificis inacabats que hi ha al país que,en aquest cas, encara no ha demanat permís.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending