Un dels projectes del Clot d’Emprivat inclou un gran espai central lliure d'edificació i d'ús públic

En l'altre, la superfície màxima d'ocupació en planta de cada edifici no pot superar els 500 metres quadrats ni el 18% de la superfície de la parcel·la

Comentaris

Un dels terrenys on es podrien construir noves torres.
Un dels terrenys on es podrien construir noves torres. B.N.

Un dels projectes del Clot d'Emprivat inclou un gran espai central lliure d'edificació i d'ús públic amb un ample mínim de 25 metres que connectaria des del sud, l'avinguda Carlemany amb la zona del Prat del Roure. En l'altre, la superfície màxima d'ocupació en planta de cada edifici no pot superar els 500 metres quadrats en planta ni el 18% de l'àrea de la parcel·la.

Una altra proposta és la de separar les edificacions a partir de la setena planta cap amunt, un mínim de cinc metres de l'avinguda Carlemany. Els estudis es troben en fase d'exposició pública al comú d'Escaldes-Engordany i s'hi poden presentar al·legacions. El procés podria allargar-se si n'hi ha i quedaria pendent posar d'acord els propietaris i donar a conéixer el projecte constructiu. Aquests estudis corresponen a les anomenades Illa III i Illa IV. Dos propietaris d'una parcel·la de cada illa han presentat projectes de volumetria. L'Illa III consta de cinc parcel·les de 2.255, 842, 929, 329 i 302 metres quadrats

Les parcel·les s'ubiquen a prop de l'avinguda Carlemany on hi ha un aparcament comunal i l'altra a l'espai que ocupa un parc infantil. La instal·lació tindria una altra ubicació. La cònsol major, Rosa Gili vol que els propietaris edifiquin pensant en la ciutadania i el medi ambient, sense sentir-se obligats a fer edificis alts per la zona en què es troben.

Amb els canvis que el comú va impulsar en el pla d'urbanisme per mirar de compensar part de l'impacte que la construcció de torres, que es va aprovar en l'anterior mandat, els propietaris que tirin endavant construccions a la zona del Clot d'Emprivat han d'alliberar un 50% de terreny, que pot arribar a ser del 64%. Res a veure amb el 15% anterior.

La moratòria sobre la construcció pot no afectar aquests projectes, ja que un cop estiguin definits aquesta aturada o bé podria estar aixecada o també podria ser que els promotors vulguin destinar els habitatges a lloguer, amb la qual cosa no els afectaria la mesura cautelar.

El comú d'Escaldes-Engordany, en la sessió de junta de Govern del passat 23 de juliol, d’acord amb la normativa vigent i amb el Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial va acordar sotmetre a informació pública durant un termini de 30 dies naturals els dos expedients dels estudis volumètrics previs als permisos d’edificació.

Comentaris (17)

Trending