Pas endavant per a dos projectes clau de Govern: el bloc de pisos socials i el laboratori Grífols

Territori adjudica per 1,7 milions la primera fase de l’edifici a Borda Nova i per 779.000 euros el vial que ha de garantir l’accés a la parcel·la on es construirà la instal·lació de la multifuncional farmacèutica

El terreny on s'ha de construir l'edifici, del qual se sortirà pel viaducte que uneix Terravella i Borda Nova.
El terreny on s'ha de construir l'edifici, del qual se sortirà pel viaducte que uneix Terravella i Borda Nova. G. P.

El ministeri de Territori i Habitatge ha aprovat dues adjudicacions que es consideren clau per a dos projectes centrals del Govern. En primer lloc, s’ha encarregat la primera fase de l’edifici de pisos socials a la zona de Borda Nova. Paral·lelament, també s’han aprovat l’encàrrec per construir el vial d’accés des de la general 3 al terreny del Prat de la Farga, a Ordino, que ha d’acollir el futur laboratori d’investigació de Grífols.

Així, per un costat el Govern ha aprovat la proposta que havia fet el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, per tancar el concurs de la primera fase del futur bloc de pisos socials. Aquest procés consistirà en l’excavació del terreny i la col·locació dels ancoratges necessaris per dotar-lo de seguretat. La segona part dels treballs ja consistirà en l’aixecament del mateix edifici, amb 44 pisos, 205 places d’aparcament i dos locals.

L’encàrrec ha recaigut finalment en l’empresa Progec. El pressupost final ascendeix a 1,7 milions d’euros. Cal recordar que l’estimació feta pel Govern de tot el projecte ascendeix a 14 milions. L’edifici, declarat projecte d’interès nacional, s’aixecarà en el terreny cedit en el seu dia pel comú d’Andorra la Vella, de 2.822 metres quadrats, entre el carrer Terra Vella i el passatge Borda Nova.

Una altra obra adjudicada aquest dimecres al consell de ministres es refereix a un altre projecte clau per a l’actual executiu: el laboratori Grífols. Així, es destinaran 779.000 euros a les millores al vial d’accés al Prat de la Farga des de la carretera general 3. El projecte té la voluntat de refer el pont existent a dia d’avui, portant els serveis fins a peu de finca. També es milloraran els a fi que la maquinària i camions d’obra puguin arribar a la parcel·la on s’ha de construir la futura instal·lació de la multinacional farmacèutica.

Comentaris (5)

Trending