Es busca arquitecte per a la rehabilitació del Casamanya

Govern llança el concurs d’idees que ha de permetre seleccionar la persona responsable de la reforma de l’edifici, que el 2025 hauria de convertir-se en la seu del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat

L'hotel Casamanya.
L'hotel Casamanya. G. P.

Govern ha posat fil a l’agulla amb la reforma de l’hotel Casamanya per convertir-lo en la futura seu del ministeri de Medi Ambient i Agricultura, així com de diferents dependències comunals. Així, s’ha llançat el concurs d’idees que permetrà seleccions l’arquitecte que es faci càrrec del projecte. L’elecció es vol tenir enllestida durant l’estiu.

D’aquesta forma, s’inicia el procés que ha de culminar el 2025 i que tindria un cost, segons el pressupost del 2023, de 4,3 milions d’euros. D’aquests, 625.000 ja estaven consignats per aquest any, 125.000 pels estudis i projectes i mig milió per a un previsible inici de les obres. I, justament, amb aquesta partida és amb la qual es tira endavant el concurs d’idees.

L’objectiu és, segons ha explicat Govern, seleccionar un professional de l’arquitectura per redactar el projecte i que, posteriorment, es faci càrrec de la direcció de les obres de rehabilitació i posada en valor de l’històric edifici ordinenc. Les ofertes es poden presentar fins al 15 de juny. Per tant, la idea és poder prendre la decisió durant l’estiu.

D’aquesta forma, es fa un pas decidit per a un projecte que és possible gràcies al conveni de col·laboració i cessió temporal d’ús signat entre Govern, el comú ordinenc i el quart. D’aquesta forma, es dona “un ús conforme a l’interès general”. Concretament, serà la futura seu del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending