L’entorn de protecció de Sant Serni determina la conservació de camins que tenen trànsit de motos

El decret estableix que s'han de mantenir amb el seu traçat actual i amb el seu caràcter tradicional (terra, acotaments sinuosos, i empedrats)

Comentaris

Prova de trial al voltant de Sant Serni de Nagol.
Prova de trial al voltant de Sant Serni de Nagol. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’entorn de protecció de l’església de Sant Serni de Nagol determina que cal conservar i mantenir els camins existents amb el seu traçat actual i amb el seu caràcter tradicional (terra, acotaments sinuosos, i empedrats). El fet que la zona sigui un lloc de pràctica del trial ha obert nous camins i n'ha alterat altres.

Fer complir la normativa amb el trial serà un dels aspectes que caldrà seguir amb l'aplicació del decret de l'entorn de protecció. La de Nagol és potser la zona del país on es concentren més practicants de trial. També acull competicions.

Segons l'entorn de protecció, la geologia, l’orografia i els camins del lloc en connexió amb el monument són el conservatori de l’estructuració històrica de l’entorn del bé i li donen suport ambiental.

És precisament l'orografia la que ha fet del tram entre Terra Bogada, Sant Serni i el riu de Llumeneres el gran atractiu per a aquest esport de motor ja que ofereix zones per a principants i per a iniciats. El text del decret de protecció també recull que no s’hi poden fer nous vials, ampliacions ni camins de cap tipus.

 

Comentaris (5)

Trending