Terceravia vol consolidar Encamp com a un referent de l’esport adaptat

La número 8 de la llista, Ingrid Ruiz, destaca que es vol col•laborar amb Saetde per organitzar competicions nacionals i internacionals

Ingrid Ruiz, número 8 de Terceravia, atenent els mitjans.
Ingrid Ruiz, número 8 de Terceravia, atenent els mitjans.

La candidatura Terceravia Independents Encamp ha proposat de consolidació de la parròquia com un referent de l’esport adaptat. La número 8 de la formació, Íngrid Ruiz, ha avançat també altres propostes que el programa electoral incorpora per al col·lectiu de persones amb discapacitat, com ara la compra de llibres en braille i de pel·lícules amb audiodescripció a la biblioteca comunal.

Ruiz, germana de la recentment desapareguda Susana Herrera –pionera i promotora de l’esport per a persones amb diversitat funcional al país- ha volgut posar en relleu que el comú està en molt bona disposició per impulsar aquestes modalitats a la parròquia. “Amb les pistes que tenim i la relació directa amb Saetde, creiem que seria un valor afegit poder organitzar competicions nacionals i internacionals d’esports adaptats, tant d’hivern com estades esportives d’estiu”, ha manifestat.

A banda de l’esport, el programa de Terceravia també inclou altres propostes per al col·lectiu. Així, Ruiz ha anunciat que “adaptarem els materials de la biblioteca per a gent invident, amb llibres amb Braille i pel·lícules amb audiodescripció”. Sobre aquest punt, ha remarcat que “són gestions petites però grans avanços per als invidents”.

D’altra banda, des de la candidatura també aposten per fer tant d’Encamp com del Pas de la Casa viles accessibles, tot sortejant els hàndicaps que té viure en un país de muntanya. “La treta de neu i de gel, així com la facilitat per transitar per la parròquia és essencial per a les persones amb diversitat funcional, per tant treballarem perquè tothom pugui viure en igualtat de condicions a la nostra parròquia”, ha sentenciat Íngrid Ruiz.

Etiquetes

Comentaris

Trending