Terceravia demana incloure un pacte d'Estat sobre el model econòmic

Pintat s'ha mostrat partidari de posar-los tot sobre la taula i mirar les línies generals

Josep Pintat, durant luna reunió amb Govern.
Josep Pintat, durant luna reunió amb Govern.
El president del grup parlamentari Terceravia, Josep Pintat ha plantejat aquest dimarts la possibilitat d'incloure un pacte d'Estat sobre el model econòmic que s'afegiria als de Salut, acord d'associació amb la Unió Europea i sostenibilitat del model de pensions. Pintat i els  consellers Carine Montaner i Joan Carles Camp s'han reunit amb el cap de Govern, Xavier Espot i amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Pintat també s'ha mostrat partidari de plantejar  "els tres pactes de cop perquè tindran impacte en altres àmbits i en la ciutadania. Entenem que aquests pactes, amb la singularitat que tenen cadascun, haurien de tenir un punt denominador comú a negociar, com les línies que se seguiran”.

 Sobre el pacte d'Estat de salut ha explicat que els hi han lliurat un document que estudiaran "perquè, pel moment l'hem mirat molt per sobre, però s'han de buscar mecanismes per veure quin paper tindrem cada una de les formacions polítiques que entrem en aquest pacte si finalment s'arriba a materialitzar. No volem que la nostra feina de control al Govern quedi condicionada perquè s'hagi fet un pacte d'Estat. Però no amb aquest, amb tots".

 Finalment, ha indicat que “en els pactes, totes les parts han de perdre plomes i totes han de poder aportar la seva visió" i ha posat l'educació com a model de col·laboració entre partits.

El cap de Govern, Xavier Espot ha destacat la importància d’assolir una entesa per mantenir la qualitat del sistema andorrà de salut pública i alhora garantir la sostenibilitat
d’aquest. Un objectiu, ha volgut assenyalar, que ha de tenir en compte els reptes del sector, com ara l’allargament de l’esperança de vida

 

 

 

Comentaris (1)

Trending