Terceravia s’activa per ser present a les comunals d’Escaldes

L’agrupació local de la formació demana als ciutadans idees i neguits per ajudar en l’elaboració del programa electoral

Tizón, el segon per la dreta, en la candidatura de les generals.
Tizón, el segon per la dreta, en la candidatura de les generals.

Una de les parròquies sobre les quals planen més incògnites i que es preveu sigui més disputada en les comunals previstes pel 15 de desembre és Escaldes-Engordany. El fet que a les passades generals Demòcrates perdés l’hegemonia i els rumors sobre la divisió interna dels ‘taronja’ entre els defensors del pacte amb els Liberals i els detractors –encapçalats per l’excònsol i excap de Govern, Toni Martí-, està cuinant un escenari d’allò més obert i al qual també es volen afegir els membres de Terceravia, que intentarà fer-se un lloc a l’escenari escaldenc. Per ara, ja han començat a treballar per recollir impressions i propostes de la ciutadania així com suports a l’espera de, sigui en solitari o conjuntament amb altres grups, poder presentar una llista.

Fa uns dies que des de l’agrupació local de la formació s’ha començat a difondre via xarxes, especialment per wattsapp, un missatge on s’assegura que ja s’està treballant per “presentar una candidatura” a les eleccions comunals i que la voluntat és “obrir les nostres portes a tota la població per fer-nos arribar el vostres neguits, queixes i/o idees per tal de poder elaborar un programa idoni per representar-vos”. En aquest sentit, el màxim responsable del comitè local de la formació, Pau Tizón, ha explicat a Altaveu que per ara “som un grupet petit” que aplega persones de “diferents ideologies” i que el que es vol és “engrescar la gent perquè participi en l’elaboració d’un programa que representi tothom”.

Tizón ha admès que un dels hàndicaps de Tercera Via és que la implantació territorial de la plataforma, nascuda de cara a les passades generals, és encara reduïda a Escaldes. Tot i això, l’ambició és ser presents a les comunals, sigui en solitari o arribant a acords amb altres sensibilitats. “No tanquem la porta a ningú”, ha afirmat. Preguntat sobre si aquest ningú podria ser, arribat el cas, una possible escissió demòcrata impulsada per Martí, ha optat per ser prudent i per destacar que, per ara, el punt essencial que es vol és “treballar el programa i l’ideari” malgrat “saber que hi ha gent que no està d’acord amb aquest pacte de Govern”.

Sobre quines línies mestres podria tenir el programa –i en especial com es pot arribar a configurar un projecte alternatiu al que Martí primer i Marín després han liderat a Escaldes els darrers setze anys-, Tizón posa en relleu que en aquests mandats, al seu entendre, “s’ha donat molta importància, potser massa, a l’avinguda Carlemany”. Això ha provocat que “s’hagi oblidat altres zones de la parròquia com la part alta”. Per tant, el que es buscarà és un “projecte que representi tota Escaldes”.

El que, per ara, també està en un estat embrionari és la llista que es podria presentar. De noms, prefereix no parlar, tot i que recorda que a l’abril ja es va presentar una llista a la territorial i admetre que no es pot descartar la repetició d’alguns dels candidats d’aquella contesa electoral.

Etiquetes

Comentaris

Trending