Tanca un dels concessionaris d'automòbils històrics del Principat: Garatge Sport

Comentaris

Tanca un dels concessionaris d\'automòbils històrics del Principat: Garatge Sport
Tanca un dels concessionaris d\'automòbils històrics del Principat: Garatge Sport

Tanca un dels concessionaris d’automòbils més històrics del país. Aquest dimecres abaixa la persiana de manera definitiva Garatge Sport, el representant de Saab i, sobretot Nissan, al Principat. La davallada en la venda de vehicles -tot i la lleugera remuntada dels dos darrers exercicis- més la inversió que necessitava l’empresa per adequar les seves instal·lacions a allò que la marca de capçalera (Nissan en aquest cas) demanda han estat elements essencials que han portat la família Mas Magallon, propietària del concessionari, a decidir liquidar el negoci. 

La decisió s’ha pres veient que ara encara es podien assumir els compromisos contrets i, en canvi, davant la inestabilitat del sector i la injecció de capital que calia fer per mantenir els nivells exigits per Nissan aquesta evidència generava més dubtes en vista a un futur proper. De fet, diverses fonts han assegurat que es liquiden tots els treballadors -un parell de dotzenes al final del cicle després que altres operaris ja s’haguessin acomiadat en trobar altres oportunitats laborals- abonant-los fins a l’últim cèntim d’euro de les indemnitzacions que els pertoca. Aquest gest hauria estat molt ben valorat per la plantilla tot i la tristor i dificultats que suposa quedar-se sense feina.

El tancament feia temps que era oficial i que tant els clients com la plantilla n’era conscient. De fet, el departament comercial ja feia temps que operava sota mínims i els expositors eren una clara mostra d’aquest fet. En canvi, el taller haurà anat de bòlit fins al darrer instant. Molts clients del servei ho eren des de feia anys i panys. I la qüestió de la mecànica dels automòbils, com l’advocat o el metge, en molts casos és una relació de confiança que Garatge Sport, des de la seva fundació per part de Josep Maria Mas Gol havia sabut implantar, segons les fonts consultades.

Saab, com a firma automobilística, havia desaparegut fa mitja dotzena d’anys, encara que la companyia d’origen suec manté algunes divisions de negoci. En canvi, Nissan, que encara manté ben viu l’èxit del ‘croosover’ Qashqai, està en plena activitat. I la firma, periòdicament, reclama als seus concessionaris reinventar-se, actualitzar la imatge. Per tant, segons algunes de les fonts consultades, Garatge Sport havia de fer un esforç inversor en retolació, imatge o merxandatge. Però també havia d’injectar capital per posar el taller al dia i poder oferir servei tècnic als cotxes elèctrics.

El relleu de Garatge Sport quant a Nissan l’agafa Garatge Nogreda, a la carretera de la Comella. Aquesta firma ja disposava de la representació dels vehicles industrials de Nissan al Principat. Des d’ara mateix, en principi, Nogreda ja hauria de poder oferir el servei tècnic i comercial per a la divisió de turismes. Les fonts consultades no han pogut aclarir si alguns dels professionals que fins ara prestaven servei per a Garatge Sport es traslladaran a Nogreda, que necessàriament haurà d’ampliar plantilla. I no tots els mecànics poden ‘manipular’ vehicles Nissan, atès que la casa mare demanda unes formacions específiques que, per exemple, els professionals de Garatge Sport tenien.

Comentaris

Trending