Surt de la presó sota arrest domiciliari l’empresari acusat d’abusar d’una empleada

L’home, acusat inicialment de violació continuada, estava ingressat al centre penitenciari des de mitjan de desembre, quan el va denunciar una treballadora que tenia contractada

-
-
L’empresari massanenc empresonat des de mitjan de desembre acusat d’abusar continuadament d’una empleada ha deixat el centre penitenciari i ara continua privat de llibertat però en situació d’arrest domiciliari. La Batllia considera que la instrucció del cas està en una fase que permet aquesta situació intermèdia, encara que l’home, de 69 anys, no pot sortir en cap moment del domicili si no és amb permís judicial alhora que està sota control monitoritzat.

La batlle encarregada del cas, pel qual l’empresari almenys inicialment es podria arribar a jugar fins a nou anys de presó (l’acusació era de violació continuada), va dictar el canvi de la presó a l’arrest domiciliari divendres a migdia, i hores després l’home va poder deixar la Comella per poder tornar a la seva llar de la Massana. L’autoritat judicial considera que no hi ha cap perill de destrucció de proves ni tampoc, almenys en la situació actual, de reiteració del delicte.

El massanenc va ser detingut el 10 de desembre arran de la denúncia formulada per una treballadora que tenia contractada l’home. Segons hauria posat de manifest la dona, l’empresari l’obligava a mantenir relacions sexuals si no volia perdre l’ocupació. Aquesta situació s’hauria mantingut durant molt temps i no seria amb la única dona que, presumptament, hauria succeït el cas. No obstant això, i més enllà de la denúncia inicial de l’empleada, no s’ha formalitzat cap altra denúncia contra l’home, segons algunes fonts coneixedores de la investigació.

No obstant això, altres fonts han reconegut que sí que és cert que en el marc de la instrucció de la causa hi ha d’altres dones que han declarat sobre el comportament suposadament anòmal de l’home, però que no han arribat a denunciar els fets de manera formal. Tampoc la primera denunciant s’ha constituït en acusació particular interposant una querella criminal, encara que sí que ho hauria valorat i el temor que li causa la situació, segons les fonts consultades, l’hauria fet descartar, almenys per ara, aquesta possibilitat.

S’han practicant diverses proves, de caràcter psicològic, per exemple, i encara queden diligències per fer en el marc de la investigació. Ara, segons algunes fonts, tot apunta que almenys en un temps l’empresari haurà de comparèixer davant el Tribunal de Corts per ser jutjat. Cap de les parts, però, encara no ha hagut de qualificar provisionalment els fets i sol·licitar la pena que s’hi associa perquè encara no s’està en aquesta fase processal.

-

Relacionat

Empresonat un empresari acusat d’abusar de personal 
El detingut resideix a la Massana, que és on hi té la major part de negocis.

Relacionat

Els informes psicològics no deixen lloc a dubte dels abusos de l’empresari empresonat
-

Relacionat

Sexe a canvi de feina: la pràctica 'habitual' de l'empresari empresonat

Comentaris (1)

Trending