Sexe a canvi de feina: la pràctica 'habitual' de l'empresari empresonat

L'home, de 69 anys i de la Massana, hauria al·legat, almenys d'entrada, que qualsevol relació mantinguda amb alguna empleada era sempre consentida

-
-

 

La investigació policial ja judicialitzada respecte de l'empresari massanenc que va ser detingut el 10 de desembre acusat d'agredir sexualment algunes de les seves treballadores hauria permès aclarir que els dos casos inicialment denunciats no eren fets aïllats. Ben al contrari, seria una manera de fer, un comportament relativament habitual de l'home, de 69 anys, d'oferir feina a canvi de sexe. En cas de negativa, l'acomiadament era la sortida més probable. En algun cas l'empleada hauria 'acceptat' el tracte durant força temps.

El cas va esclatar arran de la denúncia presentada per la dona de fer feines del domicili familiar. La dona ja feia un temps que s'encarregava de les tasques domèstiques i vivia la situació de coacció. I no hauria aguantat més. De seguida hauria aparegut una segona dona denunciant que s'havia trobat amb la mateixa situació. Tot plegat va comportar la detenció, a la Massana mateix, de l'home poc abans de ¾ de 12 del dilluns 10. El dijous següent l'home ja era al centre penitenciari, on hauria rebut algunes visites.

L'home hauria assegurat, almenys en un primer moment, que les relacions denunciades eren plenament consentides. Més encara, integrants de l'entorn del detingut haurien insinuat que tot era una maniobra de la primera de les denunciants per obtenir diners. Però els informes pericials van donar tota la credibilitat a la versió donada per la dona que va posar sobre la pista els investigadors. De fet, ni tan sols serveis socials massanencs no es van estranyar que tot plegat esclatés.

I la investigació que s'ha anat fent posteriorment en el marc de la instrucció judicial del cas no només donaria tot el valor al primer testimoni. A més, la policia des del primer moment parla d'agressió sexual, ni tan sols d'abús. I ho fa en plural: agressions. Això vol dir que més enllà de la pràctica sexual que hi hagués, el que està clar és que hi havia un component de força, d'intimidació.

Malgrat que el cas s'està analitzant des de l'extrema prudència i discreció -i consultada la defensa de l'home per si tenia quelcom a dir respecte del cas, la representació lletrada ha declinat dir res, ni tan sols oferir la seva versió-, fonts coneixedores de la investigació han assegurat que han anat apareixent elements, evidències (sense aclarir si hi ha noves denúncies, que es donen per fet, ni, encara menys quantes), que deixarien clar que l'home exigia a algunes de les seves empleades (des de fa molts anys gestiona diversos establiments) mantenir relacions sexuals a canvi de no perdre la feina. En algun cas -i en aquest sentit les fonts consultades s'hi han referit en singular- la situació, 'acceptada', s'hauria allargat un bon temps.

El detingut resideix a la Massana, que és on hi té la major part de negocis.

Relacionat

Els informes psicològics no deixen lloc a dubte dels abusos de l’empresari empresonat
-

Relacionat

Empresonat un empresari acusat d’abusar de personal 

Comentaris (2)

Trending