Veïns dels carrers del Pui i el Tossal en peu de guerra davant l’incivisme al ‘Roc del Consell’

Denuncien la proliferació de grafits en espais públics i fins i tot privats i els comportaments que ratllen la violència amb el llançament de pedres en el marc de botellots i consum suposat d’estupefaents

Espais de la zona en qüestió ben pintats.
Espais de la zona en qüestió ben pintats.

Als veïns dels carrers del Pui i del Tossal del nucli antic d’Andorra la Vella se’ls comença a acabar la paciència. L’incivisme que hi ha, asseguren, al tomb del conegut popularment com el ‘Roc del Consell’, l’espai natural i icònic al costat de Casa de la Vall, els està afartant. L’arribada del bon temps i el final de curs escolar facilita que diversos joves acudeixin a l’indret i hi facin de les seves. Els veïns es queixen des dels grafits que han aparegut en espais públics i propietats privades a vandalisme més violent com el llançament de rocs.

De fet, els darrers dies han arribat a avisar la policia. Els controls uniformats, però, no han passat d’això. De fer una ronda a la zona, constatar, efectivament, la presència de joves, però no poder pas imputar cap infracció i menys encara cap tipus de delicte. Els veïns, però, lamenten l’estat que presenten alguns dels espais naturals mateix -amb pintades sense cap interès artístic- o els grafits que han de suportar les façanes d’alguns edificis dels esmentats carrers.

Recorden els veïns denunciants que, en les hores centrals del dia, a banda de ser un espai ben agradable de veure, és un indret força concorregut pels turistes. I que l’estat de degradació o deixadesa que presenta arran de l’incivisme que el volta podria arribar a fer-ne perdre l’atractiu. Alhora, asseguren, hi ha certs moments del dia en què la concentració de joves, en major o menor mesura, deriva en la realització de botellots o el consum -i alguna petita cessió fins i tot- de drogues.

Una porta ben pintada.
Una porta ben pintada.

Seria en aquests moments de més accelerada quan es donen els comportaments de més violència, per dir-ho d’alguna manera. De fet, aquest dimarts es va avisar la policia perquè els veïns van poder veure com els joves llançaven pedres a les teulades d’alguns dels immobles. Les imatges preses pels mateixos veïns deixen clara la presència de petits rocs entre les teules. Però a través d’això no es pot pas imputar res.

Els darrers dies, el comú, en el marc d’un intercanvi habitual de comunicacions amb el ministeri d’Interior, ha recordat que cal que els cossos de seguretat segueixin diligents a l’hora de vetllar per la seguretat pública a la parròquia. S’ha demanat que la policia faci les vigilàncies que pertoquin. Amb tot, però, les fonts comunals consultades han assegurat que no s’ha notat un increment de realització de botellots. I els consideren, ara per ara, sota control.

Comentaris (4)

Trending