Ve a Andorra a passar uns dies amb la parella i acaba detinguda per ús de VISA aliena fa sis anys

​La dona, que havia viscut al Principat, tenia activa una ordre nacional de recerca des del 2017 per uns fets datats dos anys abans: amb una altra persona ja condemnada llavors van furtar una targeta de crèdit i van disposar-ne 4.000 euros

Targetes de crèdit.
Targetes de crèdit. ARXIU

Per res del món recordava -o es pensava- que pogués tenir una causa oberta al Principat. Menys encara que la faria passar una de les nits que pensava estar a Andorra -com tants anys havia estat abans- en lloc de a l’habitació de l’hotel que havia contractat, a les cel·les del despatx de policia. Justament, venir al país a passar-hi uns dies i registrar-se degudament a l’allotjament contractat la va acabar portant a la detenció. Per haver usat una targeta de crèdit aliena el 2015.

La detenció es va produir aquest dimecres a les 10 del matí, segons que ha pogut saber l’Altaveu. La dona i la seva parella es van registrar en un hotel que havien contractat per passar-hi uns dies. De fet, almenys la dona havia residit al país -algunes fonts asseguren que fins i tot n’havia arribat a tenir la nacionalitat. Sia com vulgui, en introduir els responsables de l’hotel les dades al registre pertinent, va saltar una alerta. Hi havia una ordre activada per la Batllia. Del 2017. Estava cercada per respondre d’un ús il·legítim de targeta de crèdit. Juntament amb una altra persona, que ja va ser condemnada llavors, havien furtat el 2015 una targeta a una tercera persona i n’havien fet una despesa de 4.000 euros. En global.

Com que quan la van voler localitzar, el 2017, la dona ja no era al país i el cas estava judicialitzat, es va activar l’alerta i allí va quedar. Fins aquest dimecres. Quan la maquineta de l’hotel va ‘xiular’, al cap de poc la policia es va posar en marxa. I va arrestar la dona. Estupefacta. Sorpresa en majúscules. I de l’estupefacció inicial a la indignació posterior. Perquè per fer quatre diligències a la policia, no ha estat fins aquest matí, gairebé 24 hores després, que se l’ha dut a la Seu de la Justícia.

De fet, va ser tal l’enrabiada i el malestar que va sentir la dona, que la seva defensa va instar un procediment d’‘habeas corpus’ en entendre que se l’estava detenint de forma il·legal. No es va donar curs a la petició i aquest matí se l’hauria jutjat, de pressa i corrent, per la via ràpida. Un mes d’arrest condicional i cap a casa. Sis anys i escaig després, la pitjor condemna ha estat passar una nit a cel·les en lloc de a l’hotel.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending