Usuaris i xofers del bus de línia del Pas esclaten contra els ‘xous matinals’ dels estudiants

La policia ha hagut de fer un seriós advertiment aquest matí a un grup d’adolescents que cada dia solen molestar altres ocupants del vehicle i que han obligat a frenar de cop el conductor per un enfrontament amb una passatgera

Alguns dels adolescents que anaven aquest matí a l'autobús.
Alguns dels adolescents que anaven aquest matí a l'autobús.

És la cançó de cada dia. O així ho expliquen els usuaris de la línia de bus del Pas de la Casa, que estan fins al barret del comportament dèspota, molest i fins i tot agressiu d’un grup d’estudiants de la localitat fronterera que solen muntar ‘xous matinals’ en el trajecte que els ha de portar diàriament fins a l’escola de segona ensenyança d’Encamp. Fins al punt que aquest matí el xofer de torn del vehicle ha hagut de frenar en sec quan ja estaven a Encamp i s’ha hagut primer d’avisar el servei de circulació i després la policia.

La qüestió fa dies que dura. La resta d’usuaris habituals de la línia i els conductors que fan el servei fa temps que es queixen del comportament irrespectuós de bona part dels adolescents. Ja els coneixen, més o menys, com el ‘grup del Pas’. Crits, soroll, empentes. I això ben aviat. I amb ciutadans que habitualment el que van és, com els estudiants, a iniciar la jornada laboral. La situació viscuda aquest matí -i que ha acabat fent que alguns usuaris del servei arribessin tard al lloc de feina- ha fet esclatar la resta de passatgers.

La situació més virulenta s’ha donat quan arran d’un enfrontament entre els joves i una passatgera, que els havia recriminat el volum alt de la música que estaven escoltant (de fet, que escoltaven ells i que obligaven a escoltar a la resta d’usuaris), el xofer ha hagut de frenar de cop i un altre dels ocupants del vehicle ha ‘volat’ en enganxar-la per sorpresa la brusca maniobra que tenia per objecte que l’enganxada entre viatgers anés a més.

poli i conductor
El xofer donant explicacions a la policia.

Ha estat llavors quan el conductor ha avisat els agents de circulació i pocs metres després ha parat del tot. En l’esclariment del fet s’hi ha afegit també la policia. Era pels volts de les 8 del matí. El ‘grup del Pas’ són una vintena de joves que avui, molts d’ells, han decidit posar els altaveus i els mòbils amb una música a un volum certament remarcable. Una altra passatgera, com s’ha dit, els ha recriminat la manera de fer i ha intentat canviar de seient, moment en el qual algú hauria colpejat la dona a l’esquena i aquesta hauria reaccionat demanant explicacions. Segons els menors, també hauria repartit algun clatellot i hauria mirat de prendre el mòbil a algun dels joves.

Aquí ha estat el moment de la frenada i l’activació, primer, del servei de circulació i, després, de la policia. Els agents haurien controlat un dels joves, pensant que era l’autor del cop a la passatgera. Però al final no s’ha pogut determinar l’autoria del colpeig i la situació no ha anat a més. Això sí, els agents de la policia han pres nota des fets i han fet un advertiment generalitzat als joves deixant-los clar que si la situació es repeteix -tant el xofer com els usuaris han evidenciat que el mal comportament és diari- es procedirà amb més contundència.

Comentaris (26)

Trending