El turista que s’ha passat una setmana a Encamp sense pagar ni un euro (i ha acabat expulsat)

La policia va detenir aquest dimarts un home francès de 56 anys que s’havia allotjat en una casa rural i un hotel encampadans i donava sempre excuses quan se li demanava d’abonar l’estada

La recepció d'un dels establiments estafats.
La recepció d'un dels establiments estafats. arxiu

Que ja pagaria l’endemà. I sempre demà. Durant un, dos, tres dies. Quan les excuses ja no van ser gens creïbles per als responsables d’un petit hotel d’Encamp, aquests van acabar alertant la policia. I aquí va ser quan es va descobrir que l’home, un turista francès de 56 anys, pensava viure a cos de rei tants dies com fos possible i que no tenia cap intenció de pagar la factura. De fet, aparentment no tenia ni un ral. Dos establiments turístics encampadans haurien denunciats haver estat estafats pel mateix home.

El ciutadà francès va acabar detingut aquest dimarts i a darrera hora del dia va passar a disposició judicial. El batlle de guàrdia el va condemnar per la via ràpida per un delicte menor d’estafa i la decisió més immediata va ser acordar la seva expulsió del Principat, mesura que es va procedir a dur a terme anit mateix. Tot plegat va ser el resultat d’aquell comportament anòmal tant en l’hotel com en la casa pairal, l’establiment rural.

En un local va deixar a deure uns 500 euros, i en l’altre prop de 900; en els dos establiments va buidar sengles mini-bars

L’afer va esclatar arran del requeriment fet per l’hotel, ubicat a l’avinguda François Mitterrand, després d’afartar-se de les excuses de mal pagador, i mai millor dit, de l’hoste en qüestió. Havia accedit a l’establiment el 29 de setembre. I sempre que se li demanava que fes algun abonament a càrrec de l’estada sempre deia que ja ho trobarien. La presència de la patrulla de policia va permetre descobrir tot plegat. L’home, que en aquell hotel ja havia generat unes despeses d’uns 500 euros, va quedar clar que no tenia intenció de comprar.

De forma solapada almenys durant tres dies a l’estada a l’hotel, l’home també havia fet una reserva i s’havia poc o molt allotjat en una casa rural de la mateixa parròquia. Aquest establiment també va presentar denúncia per l’impagament aquest mateix dimarts. En aquell local hi hauria fet una despesa per uns 900 euros. I és que tant en un lloc com en l’altre, a banda de l’estada, va buidar, literalment, els mini-bars. I tot plegat sense ni un ral a la cartera.

Comentaris (10)

Trending