Truca la policia perquè un company no li dona les claus del cotxe i acaba detingut per conduir begut

L’home, de 52 anys, ja tenia antecedents per alcoholèmia i el permís retirat encara que amb l’autorització de circular a determinades hores per a afers laborals

Un vehicle policial del grup especialitzat en circulació.
Un vehicle policial del grup especialitzat en circulació. Toni Solanelles

Metre més, metre menys, entre un estadi -comunal- i un càmping. Avinguda de Salou d’Andorra la Vella. Dos homes discuteixen. Responsable laboral i subordinat. El primer, pesat entre cometes perquè el segon li lliurés les claus del seu vehicle. I el segon, amb bon criteri tot i desobeir l’ordre de l’encarregat, encara més pesat en no voler-li entregar les claus. Ho tenia clar: el primer anava passat d’alcohol i ja en tenia antecedents.

La reclamació va passar a discussió i el primer, tot valent -coses de l’alcohol- no va tenir altra ocurrència que trucar la policia perquè el subordinat no li donava les claus del seu propi cotxe. Els fets són de dilluns a primera hora de la tarda i l’home ha estat condemnat les darreres hores a dos mesos d’arrest nocturn dels quals 15 dies ferms i la resta condicionals. Perquè sí, l’home va acabar detingut.

Els fets van passar dilluns entre l’avinguda Salou d’Andorra la Vella i l’entrada sud d’Encamp, i l’arrestat ha estat condemnat a dos mesos d’arrest nocturn, dels quals quinze dies ferms i la resta condicionals

Efectivament, una patrulla es va presentar al lloc. Va parlar amb els uns i amb l’altre i li va recordar al sol·licitant que tenia una prohibició de conduir per retirada del carnet. I malgrat que estava autoritzat a conduir en certes hores perquè pogués treballar -i tot i que estava dins l’horari del permís-, els funcionaris li van exigir que ni de broma agafés el cotxe perquè tenien la seriosa sospita que anava passat d’alcohol.

Aparentment l’home, de 52 anys, va entrar en raó i va acabar marxant a peu. O això és el que haurien observat els agents, que van donar per conclòs el servei però van advertir de la situació, suposadament, altres patrulles de servei. I és que resulta que al cap de no massa estona un altre parella de policies van advertir el cotxe que li van dir que no agafés conduït per l’home que no hauria de conduir pel nou vial d’Encamp.

I és clar, els policies no van tenir cap més remei que aturar el cotxe i fer bufar el conductor. I les sospites dels primers funcionaris uniformats es van confirmar amb escreix. L’home anava tou tou. Més de dos grams d’alcohol per litre de sang. Detingut, per tant, per un delicte contra la salut pública i per desobeir una ordre -que de fet haurien d’haver estat dues- de les autoritats. En aquest cas judicial. Encara que també es va passar pel folre el prec dels primers agents. I posats a fer, la del subordinat, més assenyat. Li va haver d’entregar les claus i, conseqüentment, no li va poder estalviar ni la detenció ni la condemna.

Comentaris (2)

Trending