Troben mort al Pas un home buscat a França

El cos del difunt -veí de Cugnaux, prop de Tolosa i de 50 anys- s’ha localitzat a prop de la carretera però en un punt de difícil accés i s’han hagut d’activar equips especialitzats en rescats de muntanya tant dels bombers com de la policia

L'helicòpter arribant a l'hospital poc després de les 4 d'aquesta tarda.
L'helicòpter arribant a l'hospital poc després de les 4 d'aquesta tarda. Toni Solanelles

Els bombers especialitzats en rescats de muntanya han recuperat fa poca estona el cos d’un home francès que des de feia uns dies estava essent buscat per autoritats del país veí del nord. Malgrat que la confirmació definitiva de la identitat no es podrà fer fins que hi hagi les identificacions preceptives, tot fa pensar que es tracta del cercat, de cinquanta anys (nascut el 1972).

La gendarmeria feia tres o quatre dies que buscava l’home, formalment desaparegut des del 30 de gener, i que era veí de Cugnaux, a prop de Tolosa. Aquest migdia, els comandaments policials francesos han alertat els seus homòlegs andorrans que tenien elements per pensar que en territori andorrà, però molt a prop de la frontera amb França, hi podria haver mort l’home que es buscava.

La persona cercada és veïna d’una població relativament propera al Principat i tenia una cinquantena d’anys; la gendarmeria ha avisat aquest migdia que tenia elements per pensar que era morta a tocar la frontera però en territori andorrà

L’operatiu de recerca s’ha activat vers la 1 del migdia i el cos ha aparegut a prop de la carretera general, a pocs metres de la sortida del túnel i tocar del límit territorial francoandorrà, però en territori del Principat. Just en la vessant andorrana de riu Arieja però fora de l'aigua. La cerca no ha durat massa perquè les referències donades per la gendarmeria han estat molt bones. D’entrada, no hi ha indicis de criminalitat i es considera accidental la mort, però fins que no es faci l’autòpsia no es podran saber les causes de la defunció. Tot es debat en mort per lesions derivades d'una caiguda o per congelació.

Una vegada localitzat el cadàver, i ja en plena actuació de policies especialitzats en muntanya, s’ha activat una comitiva judicial. Tot plegat vora les 2 de la tarda ja estava en marxa. Els bombers han estat els encarregats, finalment, de rescatar el cos, no sense dificultats, atès que el cadàver es trobava en un lloc de molt complexe accés. Una operació que s’ha iniciat vers les 4 de la tarda. Bona part de l’operatiu, inclòs el trasllat del cadàver al tanatori, s’ha fet en helicòpter. 

Hores d’ara, les autoritats policials estan intercanviant informació en relació amb la persona que estava desapareguda per poder confirmar del tot la identitat i, també, per poder disposar de més detalls en relació de la persona morta, sobre la qual hores d’ara, per exemple en relació amb què el va portar fins al lloc on ha aparegut mort, hi ha informacions contradictòries. Ara bé, l'home duia a sobre una petita quantitat de tabac que en cap cas es pot considerar, han deixat clar les fonts, que fos contraban.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending