Sis mesos de presó pel conductor responsable de l’accident mortal a la recta d’Aixovall

El resident lauredià de 45 anys hauria de sortir aquest dimarts del centre penitenciari després que la Batllia dictés una ordenança penal per la qual el condemna a tres mesos ferms que ha fet ja -el sinistre va ser el 15 d’agost- i tres més en règim de semillibertat

Retirada del turisme implicat.
Retirada del turisme implicat.

Si no hi ha canvis, aquest dimarts ha de sortir del centre penitenciari l’home que el 15 d’agost a quarts de nou del vespre conduïa un Ford Mondeo que circulant en direcció a Andorra la Vella va travessar tots els carrils fins a encastar-se primer contra una moto i després contra la vorada de la carretera CG-1 a l’alçada del Prat de la Tresa, a la recta entre la Margineda i Aixovall, a la zona dels concessionaris automobilístics. Arran de l’accident el pilot de la motocicleta, un ciutadà del país de 60 anys, va perdre la vida de manera instantània.

La Batllia ha condemnat el conductor responsable del sinistre a sis mesos de presó. D’aquest temps, tres han de ser ferms i tres més en règim de semillibertat, amb la qual cosa a partir d’aquest vespre l’home, de 45 anys i resident a Sant Julià de Lòria, haurà d’anar només a dormir a la Comella. Els tres mesos ferms imposats en el marc d’una ordenança penal dictada aquest dilluns ja els hauria complert atès que va ingressar al centre de reclusió el 17 de desembre, encara no 48 hores després del fatídic accident.

El vehicle blanc seria l'implicat en la topada mortal.

Relacionat

Accident mortal a la recta entre la Margineda i Aixovall

L’ara condemnat va donar positiu al control de tòxics, almenys inicialment, però s’hauria pogut acreditar que el consum de droga no era immediatament anterior al sinistre. Ni tampoc que fos un consumidor habitual i constant. Sí que, segons fonts coneixedores del cas, l’home havia pres algunes substàncies estupefaents. I pel que sia que vulgui, juntament amb el cansament acumulat, aquell diumenge malaurat final d’un cap de setmana d’alta afluència de visitants, tot anant cap a la capital, va patir un moment de somnolència suficient per ‘incapacitar-lo’ temporalment i creuar-se totalment a la via.

El conductor de l’Honda FJS 600, que viatjava en direcció a Sant Julià -parròquia en la qual vivia, com l’ara condemnat- després de la jornada laboral (era massatgista en un grup hoteler), va morir pràcticament a l’acte després de ser envestit pel cotxe i picar contra la calçada. El que no ha transcendit és la indemnització que hauran de percebre els familiars del difunt pels danys i perjudicis causats per la pèrdua irreparable.

Moment en què arriba a la Seu de la Justícia la patrulla que ha traslladat el detingut aquest matí.

Relacionat

El conductor empresonat per l’accident mortal de la recta d’Aixovall manté que es va adormir

Al causant de l’accident, cuiner de professió, també l’ha ajudat a aconseguir una sentència per la via ràpida el fet que l’empresa restauradora per la qual treballava, al centre d’Escaldes, hauria certificat la seva voluntat de mantenir-lo en plantilla. De fet, la semillibertat va lligada a tenir un lloc de treball. I cal estar-se al centre penitenciari -en aquest cas tres mesos a comptar d’aquest dimarts- sempre que no s’hagi de prestar servei a l’empresa -un restaurant en aquest cas- que el tingui contractat.

Comentaris (19)

Trending