Accident mortal a la recta entre la Margineda i Aixovall

Un motorista resident de 60 anys mor després d’impactar contra un turisme també matriculat al Principat en un xoc que ha succeït a l’altura d’un conegut concessionari d’automòbils pels volts de 3/4 de 9 del vespre en els darrers batecs de l’operació sortida del llarg cap de setmana

El vehicle blanc seria l'implicat en la topada mortal.
El vehicle blanc seria l'implicat en la topada mortal. Alba Llacuna

Un motorista resident de 60 anys ha mort després de topar contra un turisme matriculat al Principat que, al seu torn, s’ha encastat contra el muret i la tanca de la zona de concessionaris, a la zona denominada del Prat de la Tresa, en la recta que va de la Margineda a Aixovall, on ha passat el sinistre. L’accident ha tingut lloc uns vint minuts abans de les 9 de la nit i ha generat una notable retenció en direcció cap a Espanya, en els darrers batecs de l’operació sortida després d’un llarg cap de setmana.

L’home que ha perdut la vida conduïa una Honda FJS 600 i ha mort pràcticament a l’acte, mentre que el turisme implicat era un Ford Mondeo conduït per un resident de 45 anys que ha hagut de ser traslladat per una ambulància per tal de tractar-lo de les ferides, de poca rellevància, que s’ha fet arran de la topada. La causa de l’accident -en terme parroquial de Sant Julià- i les circumstàncies del mateix no han transcendit, però es podran aclarir atès que a la zona hi ha diverses càmeres de Mobilitat que haurien enregistrat la topada.

El que és clar és que el desenvolupament final del xoc ha succeït en els carrils de baixada i, fins i tot damunt la vorera dreta en sentit descendent. El cotxe implicat, però, estava encarat cap amunt. Tant l’automòbil com, especialment, la motocicleta han quedat molt malmesos. Diverses parts de l’Honda han quedar espargides per la carretera, que en els seus sentits descendents ha hagut de ser tallada.

Agents de la policia i dels bombers amb la moto implicada.
Agents de la policia i dels bombers amb la moto implicada. Alba Llacuna

Durant una bona estona s’ha hagut de fer pas alternatiu. De fet, i per intentar minimitzar la retenció que estava generant la situació de baixada i, per tant, en un dia com avui, de notable afluència de trànsit, s’han usat els dos carrils ascendents un perquè els cotxes poguessin dirigir-se cap al centre del país i, l’altre, perquè es pogués circular en direcció a la frontera hispano-andorrana.

Pocs minuts abans de les 10 de la nit, i quan ja feia estona que estava sobre lloc el director adjunt coordinador de la policia en funcions de comissari de guàrdia, s’ha procedit a fer l’aixecament del cadàver i una ambulància dels bombers ha traslladat el difunt cap a les dependències forenses del tanatori nacional. Diverses patrulles de policia -inclosos els experts en atestats, que poc abans havien estat en un accident de poca rellevància a l’avinguda Rocafort de Sant Julià- i agents de circulació lauredians s’han fet càrrec de regular el trànsit i preservar la intimitat de l’escenari.

Fins al lloc dels fets també s’hi han desplaçat equips d’emergència mèdica, que essencialment s’han fet càrrec del conductor del turisme implicat en el sinistre, i agents dels bombers, que després de fer les tasques de suport necessàries a nivell sanitari i de semi excarceració han procedit a netejar la via abans que sobre 1/4 d’11 de la nit una grua privada ha procedit a retirar el Ford Mondeo accidentat. La circulació, però, encara estava alterada però sense cues.

Comentaris (13)

Trending