El conductor empresonat per l’accident mortal de la recta d’Aixovall manté que es va adormir

Processat per un delicte d’homicidi per imprudència i per conducció sota els efectes de les drogues, l’home, de 45 anys i resident espanyol -element clau perquè la batlle al·lega risc de fuga- afirma que consumeix esporàdicament i en qualsevol cas molts dies abans del sinistre

Moment en què arriba a la Seu de la Justícia la patrulla que ha traslladat el detingut aquest matí.
Moment en què arriba a la Seu de la Justícia la patrulla que ha traslladat el detingut aquest matí. Toni Solanelles

El conductor empresonat per l’accident mortal que hi va haver dilluns al vespre a la recta que va de la rotonda de la Margineda a la d’Aixovall ha assegurat davant la batlle que l’ha enviat a la Comella que va perdre el control del Ford Mondeo en un moment de somnolència i ha negat que hagués consumit drogues les hores prèvies al sinistre, tot i que sí que ha reconegut ser consumidor esporàdic i haver pres cocaïna uns quants dies abans, potser algunes setmanes, prèvies al malaurat sinistre.

La batlle ha decidit enviar l’home, resident espanyol de 45 anys empleat actualment en un restaurant d’Escaldes després d’haver treballat en altres establiments similars especialment a Sant Julià, on viu, poc després de les 2 de la tarda. El detingut ha arribat a la Seu de la Justícia amb un cotxe patrulla de la policia a 2/4 en punt d’11 d’aquest matí de dimecres. Malgrat que per la pena de presó que es juga -fins a tres anys- se li podia haver fet un judici ràpid, la responsable judicial no ho ha considerat oportú.

El conductor causant del xoc mortal ha estat processat per un delicte d’homicidi per imprudència i per conducció sota els efectes de droga tòxica. Alhora, també se l’imputa una falta pel consum de tòxics. A priori, i mentre se l’envia de manera provisional cap a la Comella, on ha arribat pels volts de les 3 de la tarda, s’hauran de fer més diligències per acabar de determinar alguns elements. En tot cas, i de forma preventiva, més enllà del gravíssim resultat de l’accident, s’empresona a l’implicat -que ja tenia alguns antecedents menors vinculats a la droga- perquè la batlle considera que hi ha risc de fugida en ser espanyol. Aquest és l’element essencial que explica perquè la batlle ha dictat l’empresonament de l’home, segons les fonts consultades, que s’ha mostrat molt afligit per la situació causada, però tampoc no hauria sabut explicar massa el motiu de la suposada somnolència o adormiment. Cansament, potser.

UNA CORBA QUE VA SER RECTA

Una estona abans de les 9 de la nit de dilluns, l’home va agafar el seu Ford Mondeo i circulava per la CG-1 en direcció a Andorra la Vella. Les imatges que s’han recuperat de Mobilitat no deixen intuir que anés a una velocitat excessiva ni res de semblant. El que sí que s’evidencia és que, de cop, el vehicle continua recta en un lloc on hi ha una petita corba i, d’aquesta manera, talla els dos carrils de baixada en direcció contrària.

En cap moment, com ja va avançar l’Altaveu, el conductor no fa cap intent per frenar i s’emporta per davant l’Honda FJS 600 conduïda per un altre resident a Sant Julià, en aquest cas un home de 60 anys i nacionalitat andorrana. Segons les fonts consultades, el cotxe envesteix la moto i s’endú el pilot fins al muret i la tanca dels concessionaris d’automòbils que hi ha a la zona del Prat de la Tresa, que és com es denomina aquell indret. Les lesions causades per l’impacte haurien causat la mort al motorista pràcticament a l’acte. El conductor del Mondeo ara empresonat va fer-se ferides molt menors, pràcticament en va sortir il·lès. Però les analítiques de tòxics van donar un resultat positiu.

Aquesta tarda s’ha fet la vetlla per la víctima de l’accident, un home que es dedicava al món de la fisioteràpia i els massatges en, almenys, dos establiments hotelers del mateix grup al centre d’Andorra la Vella. Aquest divendres al matí seran incinerades les seves restes. Per ara no ha transcendit si la família del malaurat motorista es constituirà en acusació particular. En no haver-se celebrat un judici ràpid hi ha marge perquè aquest pas es pugui donar a partir de la interposició d’una querella criminal contra el conductor causant del xoc mortal.

El Ford Mondeo tal i com va quedar després de l'impacte.

Relacionat

El conductor causant del xoc mortal va creuar els dos carrils contraris sense marcar cap frenada
El vehicle blanc seria l'implicat en la topada mortal.

Relacionat

Accident mortal a la recta entre la Margineda i Aixovall

Comentaris (26)

Trending