Una trucada del jove cercat al seu pare quan ja sabia que l’estaven buscant ha permès localitzar-lo

(AMB VÍDEO) Amb les dades facilitades pel propi noi, veí d’Encamp i de 26 anys, els bombers han pogut acudir sobre lloc amb l’helicòpter, ja que la zona on estava, al solà de la parròquia, és de difícil accés, i se l’ha rescatat i traslladat cap al centre hospitalari perquè li facin la pertinent revisió

Comentaris

Moment en què el jove arriba en helicòpter a l'hospital acompanyat de membres dels bombers.
Moment en què el jove arriba en helicòpter a l'hospital acompanyat de membres dels bombers. POLICIA ANDORRA

Una trucada del jove recercat al seu pare aquest matí, quan ja sabia o com a mínim podia intuir que se l’estava buscant, ha permès localitzar-lo. El noi, veí d’Encamp i de 26 anys, es trobava a la muntanya, als afores de la parròquia mateixa, on ha passat la nit perquè no s’ha vist en cor de baixar pel seu propi peu. El lloc, al Solà d’Encamp, realment és de difícil accés i se l’ha hagut de rescatar en helicòpter. Poc després d’1/4 d’11 del matí el jove ja era al centre hospitalari per a un reconeixement mèdic.

Aparentment, el noi es troba en bon estat de salut, tot just amb algunes rascades superficials producte d’haver passat la nit al ras i poca cosa més. El dia anterior, aquest jove, que té alguna patologia mental diagnosticada, però que no li impedeix fer vida normal, ja va fer una excursió similar a la muntanya. En aquell moment, però, va avisar el seu pare de les seves intencions i en tot moment hi va haver un cert contacte. No va ser el mateix cas aquest dilluns. I a partir del migdia, quan el jove hauria hagut de presentar-se a treballar, es va iniciar el neguit.

Per la nit, veient que el noi no havia tornat i que no tenien cap notícia del parador del jove, la família va advertir la policia. Sobre 2/4 de 12 de la nit es van fer les primeres indagacions sense que, a priori, no es considerés inquietant la desaparició. Passada la mitjanit es va iniciar la recerca pròpiament dita. En zona urbana i, també, en els entorns naturals de la parròquia. A mida que han anat passant les hores, la desaparició ja s’ha qualificat de risc.

joel

De bon matí l’operatiu de recerca ja s’ha posat en marxa amb l’ajuda d’un helicòpter i professionals de diversos grups i unitats, tant de la policia com dels bombers, inclosos agents canins. I també amb la col·laboració dels agents de circulació d’Encamp. S’ha muntat com una mena de centre de comandament avançat a la zona del Balcó del Solà, amb molts vehicles dels cossos intervinents al Passeig de l’Alguer. Veient que no hi havia notícies sobre el noi, abans de les 9 del matí la policia ha sol·licitat la col·laboració ciutadana

Poc abans de les 10 del matí, el mateix jove ha contactat amb el seu pare per comunicar-li que es trobava a la muntanya i li ha passat la geolocalització, element clau per poder-lo situar i perquè agents dels bombers, en helicòpter, l’anessin a cercar. El lloc era de difícil accés i, per tant, el noi se l’ha hagut de fer pujar a l’helicòpter i, immediatament després, se l’ha traslladat cap al centre hospitalari, aparentment en bona salut.


 

Comentaris (5)

Trending