El Serradells apareix ple de pintades

La policia investiga l’autoria d’una aparent bretolada que ha afectat diversos punts del recinte esportiu (la façana o la porta d’accés al magatzem) i també una màquina d’una empresa constructora

Pintades a la porta d'accés del magatzem dels Serradells.
Pintades a la porta d'accés del magatzem dels Serradells.

La policia investiga l’autoria d’unes pintades que de bon matí s’han trobat en diversos punts del centre esportiu dels Serradells, a Andorra la Vella. L’aparent bretolada també ha afectat maquinària d’una empresa constructora que estaria fent treballs a la zona. Els danys, que han estat advertits pels responsables de manteniment de la instal·lació esportiva, podrien ascendir a un miler o més d’euros. S’haurien fet amb pintura perquè en l’indret on han aparegut les inscripcions, que a priori no tenen ni solta ni volta, s’hi ha trobat algun pot de la mateixa. Podrien correspondre als mateixos treballs que es fan a l’equipament.

La policia ha estat alertada una estona després de les 8 del matí, segons que han informat fonts properes als responsables del centre esportiu. Essencialment, les pintades han afectat quatre elements: una barana biona, la xapa de coure que revesteix alguns punts de la façana de l’equipament i, especialment, la porta d’accés al magatzem dels Serradells. Les pintades també han afectat de forma important una màquina excavadora de l’empresa Copsa. A més, algun altre element, com algun contenidor de brossa, també ha aparegut amb inscripcions.

WhatsApp Image 2021 06 17 at 09.37.09 (1)
Pintades a la façana i en un contenidor.

Com sol ser habitual en aquests casos, el comú d’Andorra la Vella presentarà la pertinent denúncia per tal que si mai es troba l’autor de la bretolada s’hagi fer càrrec del cost de reparació dels danys causats. També és gairebé segur que la constructora de la màquina afectada també procedirà de la mateixa manera. Hores d’ara, i vist el contingut de les pintades, no es pot ni considerar acte vandàlic sinó una bretolada.

Ja aquest mateix matí, efectius del cos de policia s’han desplaçat als Serradells per constatar els danys provocats. Un fet important a tenir en compte és que la seva reparació ascendirà a més de 600 euros. Per tant, ja es tractaria d’un delicte de danys. Un dels punts que s’han demanat als responsables del centre esportiu és si prop de la zona s’ha detectat alguna resta de ‘botellón’. No ha estat així i, per tant, aquesta opció es descarta.

Ara, s’ha de preparar un pressupost del que pot costar les reparacions per formalitzar la denúncia davant el cos d’ordre. La investigació, però, ja ha començat, tot i que tindrà en contra el fet que a la zona no hi ha cap càmera de videovigilància, ja que es tracta d’una zona exterior de la instal·lació.

Els fets han causat certa sorpresa. I és que una bretolada d’aquest tipus feia temps que no es vivia al centre esportiu. El darrer cop va ser fa gairebé dues dècades, han recordat les fonts consultades.

Comentaris (4)

Trending