‘Rescat andorrà’ a l’Arieja per la falta d’helicòpters disponibles pels aldarulls a França

L’actuació sol·licitada als bombers des de la gendarmeria es va vestir per una suposada meteorologia adversa que dificultava l’operatiu

Bombers preparant-se per un rescat amb helicòpter.
Bombers preparant-se per un rescat amb helicòpter. BOMBERS GRM

Els aldarulls que es viuen a França en relació amb la reforma de les pensions fa que la gendarmeria estigui desbordada i que, en certs moments, vagi curta de mitjans. Fins al punt que aquest cap de setmana els bombers d’Andorra, amb el suport de l’helicòpter contractat per l’administració, van haver de fer un rescat de muntanya a l’Arieja. Es va vestir per una suposada meteorologia adversa però certament, segons algunes fonts, tampoc disposava la gendarmeria dels mitjans aeris necessaris.

Els mitjans policials estan tots concentrats en els disturbis de molta intensitat que es viuen a França. En tot cas, el que sí que és clar és que els gendarmes d’alta muntanya de l’Arieja van reclamar el suport dels bombers andorrans. Segons fonts properes a aquest cos, al cantó francès hi havia excessiva boira i el seu helicòpter no es podia enlairar des de la base. Per això haurien demanat el suport andorrà, malgrat que altres fonts han deixat clar que no disposaven de mitjans aeris.

En tot cas, els bombers del Principat van fer una primera temptativa d’acostament fins a lloc que no va resultar positiva. Gendarmes a peu van poder arribar fins a la víctima i en un segon intent, llavors sí, els bombers van poder rescatar el ferit i el van traslladar fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Comentaris

Trending