L’acció d’un tècnic sanitari fora de servei i un empleat comunal salven un turista al roc del Quer

Un home de 46 anys va patir una aturada cardio-respiratòria aquest dilluns a la zona del mirador canillenc i gràcies a la intervenció de diferents persones que eren al lloc i al desfibril·lador del bar es va poder remuntar l’infartat

Un helicòpter en plena intervenció aquest dilluns a la tarda.
Un helicòpter en plena intervenció aquest dilluns a la tarda. Toni Solanelles

La intervenció d’un tècnic sanitari fora de servei, que passava la tarda al mirador del roc del Quer, a Canillo, més el suport com a mínim d'un tècnic comunal que era a la zona va resultar clau segurament perquè aquest dilluns a la tarda un home de 46 anys, turista de nacionalitat espanyola, pogués salvar la vida. L’actuació va permetre reanimar-lo després de patir una aturada cardíaca i va possibilitar que un helicòpter es traslladés fins a l’indret el dugués primer a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i, posteriorment, se l’enviés a Sant Pau, on s’estaria recuperant.

Les fonts consultades han assegurat que la intervenció en cadena del grup de ciutadans -inclosos empleats comunals formats en primers auxilis- va ser clau per poder mantenir en vida l’home. A quarts de cinc de la tarda el turista que era a la zona del roc del Quer hauria patit un defalliment. De seguida altres persones que estaven en aquell lloc van reaccionar. Segons els consultats, la reacció va ser molt bona i també la cooperació entre els presents. Si sortosament hi havia un tècnic sanitari que va practicar unes maniobres de reanimació cardio-respiratòries gairebé perfectes, també va ser molt bona la reacció del responsable del bar que hi ha al mirador.

I és que l’encarregat de l’establiment de seguida va parar compte que era cabdal posar en ús el desfibril·lador de què disposava el local. El va traslladar fins on hi havia estirat el turista defallit i allí el tècnic del SUM va poder fer els auxilis necessaris per remuntar l’infartat. Comptat i debatut van ser uns vint minuts fins que l’helicòpter va recollir el malalt i el va traslladar fins a l’hospital, on ja es va dur a terme l’assistència mèdica necessària per preparar l’infartat per a la seva evacuació cap a Barcelona i l’hospital de Sant Pau, centre de referència, entre altres coses, per a les dolences coronàries.

Comentaris (10)

Trending