Quinze dies de suspensió per a l’acompanyant del bus on va quedar oblidada una nena

El departament d’Educació treballa també amb el centre de maternal del sistema francès per revisar els procediments que segueixen en cas de falta d’un alumne

Un autobús d'Andbus accedeix a les instal·lacions que té la companyia a la Borda Nova.
Un autobús d'Andbus accedeix a les instal·lacions que té la companyia a la Borda Nova. Toni Solanelles

L’acompanyant de l’autobús on es va quedar tancada una nena durant cinc hores ha sigut suspesa de sou i feina durant quinze dies. Aquesta mesura és inicial, i en resposta a l’expedient informatiu que s’ha obert a l’empresa que la té contractada, fins que s’esclareixi la situació que es va donar. D’altra banda, el departament d’Educació ha explicat que treballa amb l’escola francesa on acudeix la nena, per revisar i millorar els procediments que es segueixen quan un alumne no acudeix a l’escola.

El primer pas que va fer l’empresa de contractació de l’acompanyant, que no té relació directa amb Novatel-Andbus, va ser apartar-la del seu lloc de feina. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha afirmat que la mesura és temporal, de quinze dies, fins que es reuneixi la informació corresponent a l’expedient obert i es pugui esclarir què és exactament el que va passar. En un principi, seria l’únic treballador suspès en aquest afer, ja que el xofer, que també s’havia posat en dubte en un inici, hauria complert amb tots els protocols de l’empresa. Tot i això, se li va donar un dia de descans per recuperar-se de l’ensurt i avui hauria tornat a treballar, però en una altra línia escolar a la qual estava acostumat.

Pel que fa a l’escola, Vilarrubla ha afirmat que “es notifiquen les absències dels alumnes, segur”. Cada centre té el seu sistema, i ha explicat que als cursos superiors sí que solen ser els professors qui alerten els pares quan algun jove no acudeix, “però a maternal solen fer-ho els pares”. Tot i això, en aquest cas no va haver-hi cap avís per cap de les dues parts, és clar que els progenitors estaven convençuts que la filla hi era a l’escola. Per tant, es treballa amb el centre francès per verificar els procediments i, possiblement, “millorar-los perquè siguin més eficients”.

Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus.

Relacionat

Una nena de tres anys passa més de cinc hores oblidada en el bus escolar

Aquest matí, el cap de Govern, Xavier Espot, ha defensat que la reacció del ministeri d’Educació ha estat ràpida i “ha fet el que li toca”. Encara queda al davant molta feina, sobretot de recopilació d’informació a les dues empreses que tenen l’expedient obert. Però, Espot ha volgut remarcar que “no s’ha de generalitzar un cas que és puntual, molt greu, però puntual” i que s’ha d’analitzar des d’aquesta perspectiva. D’aquesta manera, ha explicat que “ja s’estan atacant tots els fronts que es poden”.

En aquest sentit, Vilarrubla ha afirmat que “tot i que s’ha obert un l’expedient ràpidament, aquestes coses porten cert temps”. A més, ha defensat el dret de totes les parts a explicar la seva versió, “tothom tenim dret a ser escoltat”, tot i que ha deixat palès que l’evidència és la que és, “la nena va quedar tancada al bus”. Per tant, una vegada recopilada tota la informació, es prendran mesures definitives pel que fa als treballadors, principalment a l’acompanyant.

 

Comentaris (7)

Trending