Una nena de tres anys passa més de cinc hores oblidada en el bus escolar

Fins que el centre -maternal francès de Ciutat de Valls- no ha contactat amb la família per saber qui li passava a la menor i quins eren els motius de la seva absència no s’ha descobert el descuit; l’infant era a l’interior del vehicle, estacionat a la nau de la companyia de transport

Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus.
Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus. Toni Solanelles

Una nena de tres anys ha estat durant unes cinc hores tancada a l’interior del bus escolar que l’havia de dur al centre maternal i de primera ensenyança francès de Ciutat de Valls. De fet, el vehicle ha anat des dels Marginets, on poc abans de les 9 del matí la menor i un germà estarien a la parada, fins al centre esmentat. Però per raons que caldrà determinar, la menor s’ha quedat a l’interior del vehicle i així han passat les hores, amb l’infant oblidat, fins a 2/4 de 3 de la tarda aproximadament.

Sortosament, tot quedarà en un ensurt i una anècdota més enllà de les responsabilitats en què hagin pogut incórrer des de l’acompanyant que hauria hagut de tenir cura de la menor -i que de moment ha estat apartada del servei del qual es fa càrrec el ministeri d’Educació, que ha expedientat l'empresa que presta el servei i de la qual l'apartada era empleada- i la companyia de transport, a la qual se li ha obert també un expedient informatiu en virtut del qual s’hauran d’aclarir els fets. Els pares de la menor tenen intenció, segons algunes fonts, de presentar denúncia pel fet succeït.

Els progenitors estaven convençuts que la nena era a escola. I no ha estat fins pels volts de les 2 de la tarda que des del centre s’ha comunicat amb la família per saber què hauria motivat l’absència de la nena. A partir d’aquí s’ha mobilitzat tothom, policia inclosa

De fet, els progenitors estaven convençuts que la nena era a escola. I no ha estat fins pels volts de les 2 de la tarda que des del centre s’ha comunicat amb la família per saber què hauria motivat l’absència de la nena. A partir d’aquí s’ha mobilitzat tothom, policia inclosa. Almenys una patrulla d’uniformats s’han desplaçat fins al centre escolar mentre que d’altres feien gestions per localitzar el vehicle que havia fet el servei de bus. Sortosament, la recerca ha estat relativament ràpida des que s’ha activat.

S’ha aclarit amb celeritat que el bus, de poques places, estava estacionat a la seu de la companyia, a la zona del nou vial de la Borda Nova. I de seguida s’han desplaçat allí agents de policia i ràpidament s’ha localitzat la nena que ha estat traslladada d’immediat amb la seva mare abans de fer-li fer el pertinent reconeixement mèdic, que ha confirmat que l’estat de salut era bo.

Fonts de la companyia Novatel-Andbus, encarregada del servei escolar en qüestió, han explicat que no se sap el motiu pel qual l’acompanyant ha tingut el greu descuit. En tot cas, han assegurat aquestes fonts que la responsabilitat del control dels infants correspon a l’acompanyant i que el conductor no tenia l’obligació de netejar el vehicle fins que acabi totalment la jornada. I és que després d’haver estat estacionat unes hores el vehicle a la nau central de la companyia, el bus havia de tornar a operar.

Una foto de l'escola maternal francesa de Ciutat de Valls.

Relacionat

La miraculosa foto del WhatsApp

Les fonts consultades de Novatel han explicat que és del tot normal que el ministeri d’Educació obri l’expedient informatiu per aclarir els fets i que prengui declaració al conductor per saber els detalls de la situació. La nena hauria estat dins el vehicle, oblidada, des de les 9 del matí, aproximadament, i fins a 2/4 de 3 de la tarda.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending