Els dos residents jubilats detinguts en un operació contra el contraban ‘complementaven’ la pensió

Els dos homes, de 64 i 74 anys, suposadament s’encarregaven de comprar tabac aquí i allà i quan en tenien un bon carregament -s’han comissat 680 cartrons- avisaven integrants d’una xarxa franco-algeriana que el passava cap a Tolosa per la muntanya

Caixes amb el tabac comissat.
Caixes amb el tabac comissat. POLICIA D'ANDORRA

Els dos homes residents en el marc d’una operació contra el tràfic il·legal de tabac explicarien la seva activitat per les dificultats que tenien per sobreviure al Principat amb la pensió que perceben. De 64 i 74 anys, tots dos estarien jubilats, i van ser detinguts aquest diumenge acusats de ser els facilitadors de tabac a una xarxa franco-algeriana que opera al sud de França i que passa a peu el tabac per la muntanya per introduir el producte al mercat de Tolosa. Dos dels integrants de la banda també van ser arrestats.

Els dos jubilats serien els encarregats de comprar, aquí i allà, sense que hi hagi cap establiment directament involucrat, tabac, i quan en tenien un bon carregament -en aquesta ocasió la policia hauria comissat uns 680 cartrons, el que venen a ser una dotzena de caixes- avisaven els contactes de la xarxa franco-algeriana perquè vinguessin a recollir el material. Segons un comunicat de la policia, justament, la detenció dels dos no residents, membres de l’esmentada banda i de nacionalitat francesa però origen algerià, es va produir quan recollien el tabac ja preparat en fardells en l'interior d’un turisme de matricula francesa.

El tabac comissat està valorat en 23.664 euros. En el temps que faria que suposadament estaven ‘col·laborant’ els dos residents detinguts i la banda de la qual formarien part els altres dos arrestats, la xarxa hauria pogut introduir al mercat de Tolosa tabac valorat en entre 100.000 i 125.000 euros

Els arrestos es van produir de manera parel·lela a Andorra la Vella i Sant Julià. Els dos homes residents per un cantó i els dos franco-algerians, per un altre. L’operació, que s’ha batejat amb la denominació de ‘Constel·lació’, s’estava preparant des del mes de març, quan s’haurien judicialitzat les indagacions fetes per la unitat antifrau de la policia amb el suport dels seus homòlegs de la Duana. Les detencions es van produir vers les 9 de la nit d’aquest diumenge.

Integrants de la banda francesa, després de recollir el material que els facilitaven els dos jubilats residents, passaven el tabac cap a França per camins d’alta muntanya a través dels clàssics fardells. Feia setmanes que s’estaven fent seguiments, almenys, a un dels vehicles usats pels dos residents i que és un dels que es va comissar aquest diumenge a la nit. Se n’han confiscat quatre més: un altre de matriculat al Principat, dos amb plaques espanyoles, i el vehicle francès que estaven carregant els detinguts forans. A més, es van comissar 1.300 euros en metàl·lic.

El tabac comissat està valorat en 23.664 euros. En el temps que faria que suposadament estaven ‘col·laborant’ els dos residents detinguts i la banda de la qual formarien part els altres dos arrestats, la xarxa hauria pogut introduir al mercat de Tolosa tabac valorat en entre 100.000 i 125.000 euros. Si això fos així, es podria concloure que la policia sospita que la xarxa hauria fet quatre o cinc viatges prèviament ‘alimentats’ pels dos jubilats.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending