La punxada de Sant Julià apunta a una bretolada

Tota la investigació que s’ha fet al tomb de l’acció haguda la darrera nit de la festa major laurediana porten a pensar en un acte vandàlic tendent a generar por o fins i tot fer una simple gracieta

Controls policials preventius en aquest cas a la festa major d'Andorra la Vella.
Controls policials preventius en aquest cas a la festa major d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Gairebé dues setmanes després que tingués lloc l’única punxada que s’ha confirmat com a tal fins ara en el marc d’una activitat d’oci nocturn, tots els elements que s’inclouen en la investigació que s’ha realitzat porten a pensar en una bretolada sense conseqüències per la salut de la jove de 23 anys que va notar la punció. Seria un acte vandàlic de molt mal gust tendent a generar por, psicosi, o fins tot voler fer una desgraciada gracieta.

Hores d’ara, segons les fonts consultades, només falta rebre els resultats de les analítiques que es van fer a la jove denunciat per tancar el dossier de la investigació. Les mostres sanguínies que es van prendre no es pretenien analitzar de la forma clínica habitual que es fa al país. Es requeria una analítica de tòxics molt més profunda i per això les mostres es van enviar a l’estranger, a Espanya, per poder filar molt més prim i intentar descartar eventuals substàncies que hipotèticament s’haurien pogut emprar.

S'ha aprovat un protocol específic.

Relacionat

Crida de les autoritats a denunciar qualsevol sospita de punxada després del primer cas confirmat

Al marge d’aquests resultats, que es pensava que arribarien abans i que òbviament podrien capgirar tota la investigació en funció de les revelacions que puguin arribar a donar, la resta d’elements que s’han recollit no permeten pensar en res diferent a un acte vandàlic l’autoria del qual seria pràcticament impossible d’identificar. La noia denunciant, més enllà del temor que hagi pogut somatitzar, no ha tingut cap alteració en la seva salut. De fet, en el moment de sentir la punxada tampoc no va notar cap inoculació. És a dir, que algun tipus de líquid entrés al seu cos.

S'està fent una analítica molt detallada.

Relacionat

El resultat de l’anàlisi de la punxada trigarà dies perquè es vol aclarir si hi va haver inoculació

Molts dels casos similars que s’han donat en els països de l’entorn han acabat d’igual forma. Ara bé, l’ús d’una agulla l’origen i la utilització de la qual no es pot saber també pot comportar infeccions i algun altre tipus de dolença que ara per ara s’ha determinat ben poc. Més enllà del cas confirmat a Sant Julià, a la festa laurediana hi va haver dos sospites igual com l’haguda aquesta nit passada a Encamp. En els tres casos serien nois les víctimes, que ni tan sols han arribat denunciar.

Comentaris (3)

Trending