El resultat de l’anàlisi de la punxada trigarà dies perquè es vol aclarir si hi va haver inoculació

Les mostres s’han enviat a un laboratori públic espanyol especialista en toxicologies perquè no és gens evident que es pugui detectar cap substància

S'està fent una analítica molt detallada.
S'està fent una analítica molt detallada. ARXIU

Els resultats de les analítiques fetes a la noia de 23 anys que la matinada de dimarts va ser objecte d’una punxada en les immediacions de la plaça de la Germandat de Sant Julià encara trigaran alguns dies. Potser una setmana. Les mostres han estat enviades a un laboratori públic espanyol especialitzat en toxicologies per poder assegurar si es va injectar o no algun tipus de substància química.

Certament, la víctima de la punxada, en les manifestacions que va fer tant davant els sanitaris que la van atendre a l’hospital com als agents de policia, va afirmar en tot moment que no havia notat cap reacció adversa després de sentir la punxada i que tampoc havia tingut la sensació de cap inoculació. Però en tractar-se d’un fet greu i de ser el primer cas al Principat es vol anar al màxim detall possible.

Per això s’ha fet fer una analítica molt específica i detallada. Una anàlisi clínica ordinària no permet detectar les substàncies que eventualment s’injecten en aquest tipus d’atacs. Especialment a Espanya, el que s’està detectant quan realment hi ha inoculació és una barreja de diverses substàncies gens agradables. Essencialment, ketamina, èxtasi i benzodiazepines.

S'ha aprovat un protocol específic.

Relacionat

Crida de les autoritats a denunciar qualsevol sospita de punxada després del primer cas confirmat

Les quantitats que s’injecten són extremadament petites, perquè es tracta de poder rebaixar la resistència de les noies per poder-les sotmetre -encara que per ara no hi ha hagut casos a Espanya on realment després de la punxada hi hagi hagut agressions sexuals- però no pas adormir-les del tot. I amb una analítica clínica de les que es poden fer de forma usual al Principat no es detecten.

La policia està a l’espera dels esmentats resultats per descartar del tot la suposició inicial, que és que la noia va ser objecte d’una punxada sense voluntat de sotmetre-la químicament. Com que és una qüestió que preocupa i genera molta alarma, els agents del cos d’ordre estan mirant de delimitar possibles assistents a la festa laurediana a l’hora en què la víctima hauria notat la fiblada, vers 2/4 de 4 de la matinada, per intentar poder determinar l’autoria del que podria ser una bretolada. La missió, però, es contempla d’allò més complicada.

Etiquetes

Comentaris

Trending