Presó provisional per al jove que en va ‘noquejar’ un altre en les immediacions d’una discoteca

La gravetat de les lesions i que encara no estigui clar l’abast exacte de les mateixes és l’element determinant que ha portat la batlle de guàrdia a processar i empresonar el jove detingut el matí de diumenge

El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia.
El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La gravetat de les lesions i el fet que, malgrat evolucionar favorablement, oficialment hores d’ara encara no estigui clar l’abast de les ferides que va sofrir l’home que va agredir ha fet que la batlle de guàrdia hagi decidit aquesta nit enviar a la presó de forma provisional el jove de 24 anys que va ser detingut a primeríssima hora del matí de diumenge després de pegar un cop de puny a un home de 32 anys que va haver de ser traslladat, semi-crític, a l’hospital de Sant Pau de Barcelona.

L’agressor, detingut una estona després dels fets ja que inicialment va marxar del lloc, en les immediacions d’una restaurant-discoteca de la capital, és un ciutadà argentí que oficialment, segons les fonts consultades, estava de vacances al Principat. Possiblement hauria vingut a sondejar la possibilitat de trobar feina però encara no tenia cap mena de permís ni res de semblant. En tot cas, el fet de no tenir cap arrelament al país -per tant, risc de fuga- i de no tenir la certesa de la situació de l’agredit també hauria jugat en la seva contra. Igual com el fet de no haver prestat la suficient atenció i haver marxat del lloc.

Està processat per un delicte de lesions i és possible que en funció de com evolucionin aquestes, en uns dies o poques setmanes, la Ballia imposi alguna mesura cautelar que permeti la sortida del processat del centre penitenciari. El jove estaria totalment penedit i segons les fonts consultades no està ni de bon tros clar el motiu de la discussió que va acabar amb el cop de puny que va tombar l’agredit.

El ferit va ser traslladat a Sant Pau en helicòpter.

Relacionat

Traslladat a Barcelona amb un traumatisme al cap després de picar a terra arran d’un cop de puny

El que sí sembla evident és que hi havia molt alcohol pel mig, segons que han assegurat les fonts. Per totes parts. I això també hauria contribuït al fet que la víctima perdés l’equilibri amb més facilitat. Més enllà de la lesió causada directament pel cop, allò greu va ser que la víctima va picar amb el cap a terra arran de la caiguda. I va quedar semi-inconscient i perdent sang. Així l’haurien trobat els agents policials que van acudir al requeriment.

L’ara empresonat va ser detingut deu minuts abans de les 6 del matí després que els funcionaris del cos d’ordre fessin una mínima recerca ja que entre l’embriaguesa, l’alteració per la disputa i el pànic que li va causar veure l’home que havia pegat estès a terra, inicialment va fugir del lloc. El processat ha passat a mitja tarda a disposició judicial, després que la Batllia decretés l’expulsió de dos ciutadans de nacionalitat algeriana detinguts diumenge a la nit al port del Rat acusats de fer contraban.

Comentaris (4)

Trending