Un pres aïllat i un altre a l’hospital després d’una batussa entre ells

L’ambient entre una part dels interns està caldejat i aspectes com el malestar laboral dels agents no hi ajuda gens

Una imatge de l'accés al centre penitenciari.
Una imatge de l'accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

Una baralla greu entre dos reclusos aquest matí ha obligat a haver-ne de traslladar un, sota custòdia policial, al servei d’Urgències de l’hospital i, l’altre, ha estat immediatament aïllat. Encara que de tant en tant hi ha enfrontaments entre interns, en aquesta ocasió la gravetat del mateix hauria estat molt superior al que es pot considerar habitual. L’ambient entre una part dels interns està caldejat i segons les fonts consultades el malestar laboral dels agents tampoc no hi ajuda gens.

Malgrat que no han transcendit detalls de la baralla, sí que és clar que hauria estat durant l’hora de pati i que els dos protagonistes són residents al país. El que ha acabat a l’hospital, un experimentat multireincident al qual, en els darrers escorcolls que se li havien fet a la cel·la, se li havien trobat alguns punxons de fabricació casolana que s’hauria fet ell mateix a l’interior del centre. Sembla que ja podia mantenir algun tipus d’animadversió respecte a l’altre reclús implicat en la batussa.

Tant el pres que ha hagut de ser aïllat arran de l’altercat d’aquest matí com l’altre que ha denunciat la direcció del centre per suposat tracte degradant contínuament des que han ingressat estan protagonitzant incidents

En aquest cas es tracta d’un jove que roman ingressat a la presó després d’una baralla amb drogues i alcohol com a rerefons que hi va haver fa uns mesos a Encamp entre dues parelles suposadament amigues i, com a mínim, conegudes. Aquest segon implicat ja fa temps que protagonitza situacions conflictives dins del centre penitenciari. De fet, fins divendres compartia cel·la amb un altre jove, també internat per qüestió de drogues, que ben recentment ha denunciat el que considera un tracte degradant per part de la direcció de la presó.

Tant el pres que ha hagut de ser aïllat arran de l’altercat d’aquest matí com l’altre que ha denunciat la direcció del centre contínuament des que han ingressat estan protagonitzant incidents, sia per l’estat de salut que pateixen o per comportaments forçats com ara intents d’autòlisi en el cas de l’immers en la batussa d’avui. Crisis d’angoixa i altres estan al darrere de tot plegat, amb aïllaments de càstig bastant sovintejats que fan, en el cas del jove que ha denunciat la situació davant la policia, que la seva situació psicològica encara es vegi suposadament agreujada.

Si l’ambient entre alguns reclusos no és gens bo, la tibantor també es palpa especialment entre el personal uniformat, amb decisions contínues que no només no satisfan la majoria dels agents sinó que contribueix a eixamplar l’escletxa que hi ha entre la direcció i els comandaments que li donen suport i la resta de funcionaris, entre els quals hi ha un important volum de decepció i malestar.

Comentaris (3)

Trending