La policia té ‘controlats’ dos sospitosos en relació amb el sacrifici de corders

L’associació de ramaders mostra la seva preocupació pels fets i si mai es practica alguna detenció s’adherirà a les accions legals que s’iniciïn contra el causant dels escorxaments ‘il·legals’

El ramat del qual formava part la segona ovella morta
El ramat del qual formava part la segona ovella morta

La policia segueix la pista de dos possibles sospitosos en relació amb l’aparició de dos corders degollats i escorxats en sengles explotacions ramaderes d’Ordino. La investigació avança discretament mentre el fet que hagi transcendit els sacrificis ha comportat que hi hagi una major vigilància i, per tant, la preocupació inicial s’hagi reduït una mica. Les sospites rauen en el fet de les suposicions dels ramaders i el que ha pogut anar seguint la policia en el visionat de càmeres de vídeo-vigilància.

I és que arran de la denúncia de la mort d’un xai el 29 d’agost, que era el segon que apareixia en similar situació en els darrers temps, s’ha posat en marxa una discreta investigació que, més enllà de les sospites dels propis afectats -que van posar sobre la taula el nom d’un controvertit masover amb múltiples antecedents per altercats i estupefaents, entre altres- hauria comportat la recuperació d’imatges de diverses càmeres per intentar descobrir qui hauria pogut arribar fins al lloc on van aparèixer els corders degollats i escorxats, amb una espatlla extreta.

La zona de la collada de Ferreroles i l'Estanyó.

Relacionat

Preocupació entre els ramaders d’Ordino per la presència d’un os a la Vall de Sorteny

En tots dos casos els talls proferits als animals eren molt fins i, per tant, no hi ha dubte, segons els ramaders -que han col·locat càmeres al tomb de les seves propietats- i també segons els investigadors que es tracta d’algú que té certa perícia en el sacrifici d’animals i que, en conseqüència, no era el primer cop que ho feia. En aquest cas, la primera hipòtesi era que l’autor s’hauria endut la carn per menjar. Per ara no s’ha tornat a repetir cap altre fet igual.

PREOCUPACIÓ I ACCIONS

Tot i que per ara s’han aturat els episodis haguts a Ordino, això no treu que a l’Associació de Pagesos i Ramaders (APRA) hi hagi preocupació. La qüestió va ser tractada en una reunió recent de la junta directiva del col·lectiu pagès i ramader i, per ara, es va descartar fer qualsevol acció legal però també es va deixar clar que en el cas que es produeixi alguna detenció es faran les accions d’adhesió que siguin necessàries a les actuacions que emprenguin els afectats.

La cordera degollada en les immediacions de la borda.

Relacionat

Apareix degollada una segona ovella en tres mesos a Ordino i se sospita d’un conflictiu resident

Amb tot, segons fonts de l’APRA, hi ha evidentment preocupació pels fets. I no només pel maltractament animal infligit als corders sacrificats, sinó també pel rerefons que hi pugui arribar a haver. “No és de rebut que algú es passegi pel carrer i per explotacions agràries amb un ganivet a les mans. No voldríem que qualsevol dia hi hagi un ensurt que vagi més enllà dels animals, que ja és prou greu”, han indicat les fonts.

Comentaris

Trending