Apareix degollada una segona ovella en tres mesos a Ordino i se sospita d’un conflictiu resident

El propietari de la cordera morta -que com en el primer cas se li ha extret una espatlla- les darreres hores ha interposat denúncia a la policia i ha posat els fets en coneixement dels banders i del ministeri d’Agricultura

La cordera degollada en les immediacions de la borda.
La cordera degollada en les immediacions de la borda.

Els ramaders de la parròquia d’Ordino estan en alerta. En menys de tres mesos han aparegut dues ovelles degollades i amb una espatlla finament extreta. I no és pas que se sospiti ni d’un gos salvatge ni de l’ós divisat fa unes setmanes a Coma Obaga. El principal sospitós del fet és un antic masover de més d’una de les cases de la parròquia (sense cap relació amb la borda on hi ha hagut el darrer atac). La policia ja està advertida de la situació. També els banders i el ministeri d’Agricultura.

El sacrifici dels dos animals ha seguit una pauta molt similar. I entre un cas i l’altre han passat uns tres mesos. El sospitós sempre se l’ha vist rondant dies o hores abans que aparegués l’oví mort. El darrer, aquest matí en una de les bordes del Coll de d’Ordino. El primer cas va ser a Segudet. En tots dos casos, l’autor dels fet hauria hagut d’entrar al corral saltant tanques i altres elements de seguretat. S’hauria degollat els corders amb un tall rodó a ganivet i després de buidar el coll almenys en el cas aparegut les darreres hores, s’ha arrencat una espatlla amb prou perícia. La resta de l’animal s’hauria deixat abandonat en les immediacions de cadascuna de les bordes afectades.

a69ab0c0 47d5 4107 b181 cf7ede6ea21f
La cordera descoberta morta les darreres hores en una borda del Coll d'Ordino.

El primer cas, segons que han explicat les fonts, es va mantenir amb discreció amb la idea de poder atrapar el sospitós del fet. Davant d’aquest segon cas, i per la repercussió que suposa -assalt a una propietat privada i sacrifici dels animals-, el propietari de la cordera morta ha posat els fets en coneixement dels banders i del ministeri d’Agricultura. I davant la resposta d’un departament i de l’altre, s’ha formalitzat denúncia davant de la policia. La primera hipòtesi, sempre lligat a la mateixa persona de qui se sospita, és que ho hauria fet per menjar. No es descarta del tot que es tracti d’alguna mena de ritual satànic. Però aquesta hipòtesi és molt minoritària.

428501b9 2c82 4165 860c 728d32890788
El ramat de la qual formava part la segona ovella morta.

Les fonts consultades han mostrat la seva incredulitat i, alhora, indignació, pel succeït. Consideren un fet de màxima gravetat la mort de les dues ovelles i admeten que les sospites tenen base però cap element de prova. En la borda on s’hauria actuat aquesta nit passada, suposadament, hi ha hagut càmeres alguns dies de forma puntual. Però no hauria estat el cas de les darreres hores, tot i que no es descarta recuperar imatges de dies anteriors i poder obtenir alguns elements com a mínim indiciaris.

fcd86100 1d97 456b 8b10 b410594648ba
La primera ovella que va aparèixer morta.

L’home de qui se sospita, un resident espanyol que s’acosta als seixanta anys, hauria treballat amb diverses cases de la parròquia d’Ordino, almenys, i ja hauria protagonitzat diversos incidents. De fet, ja anteriorment havia agafat gallines i verdures. I fins i tot hauria ja matat alguna ovella. Fa gairebé set anys que va ser detingut arran de presentar-se a un taller mecànic amb algun empleat del qual el sospitós hauria tingut alguna enganxada prèvia i hauria exhibit una escopeta.

Comentaris (12)

Trending