Un policia resulta ferit per la queixalada d’un gos en formació

L’agent, guia caní, estava fent tasques a la canera del cos quan, de sobte, l’animal es va girar i se li va abraonar sobre una extremitat

Un entrenament-formació de la secció canina.
Un entrenament-formació de la secció canina. ARXIU

Un agent de policia (sergent de grau) ha resultat ferit arran de la queixalada del gos que està formant per tal d’especialitzar-lo en detecció d’estupefaents. El fet hauria passat aquest dilluns a la canera que el cos té al propi despatx central. L’uniformat va haver d’acudir al centre hospitalari per ser atès de les lesions que li va causar l’animal en una extremitat.

Segons les fonts consultades, el policia, a qui recentment la direcció li ha renovat el gos d’una forma que ha aixecat cert malestar en alguns sectors policials (l’animal que tenia fins ara es jubila i per aquest motiu se n’ha de formar un de nou) ja que quan un uniformat accedeix a llocs de comandament, per norma, no se li atribueix una especialitat complementària, estava fent tasques de manteniment a la canera. El gos s’hauria girat de forma inesperada i inexplicable. I la queixalada hauria estat important.

L’incident ha tornat a aixecar dubtes sobre el funcionament del grup caní, el nivell del qual s’hauria anat deteriorant a poc a poc entre altres coses perquè no hi ha unes directrius clares, un suport decidit i robust per part de la direcció. Hores d’ara no és evident ni el procés de formació que segueixen, o haurien de seguir conjuntament, els animals i els seus guies. Els darrers temps el cos ha adquirit diferents gossos (el protagonista del darrer incident seria un pastor belga malinois).

També està en l’aire la continuïtat d’aquest animal dins el cos. Seran els experts els que hauran d’avaluar si el comportament del gos és reconduïble o té algunes característiques que el fan ser agressiu per sobre del que seria esperable i això l’invalida per poder integrar-se a les funcions que els cans han de desenvolupar dins d’un cos policial.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending