La policia investiga els primers furts ‘de temporada’ en un edifici d’Andorra la Vella

Agents especialitzats en delictes contra el patrimoni han estat fins a altes hores de la matinada recollint elements per mirar d’aclarir els fets i, per ara, formalment no hi ha cap denúncia interposada

Una imatge de la part superior de l'edifici, el que simula pedra, on s'haurien localitzat alguns panys forçats, vist per l'avinguda Santa Coloma.
Una imatge de la part superior de l'edifici, el que simula pedra, on s'haurien localitzat alguns panys forçats, vist per l'avinguda Santa Coloma. Toni Solanelles

La policia investiga els primers furts amb força -com a mínim en grau de temptativa- que s’haurien comès en un edifici d’Andorra la Vella i que té accés tant per l’avinguda Santa Coloma com per Prada Motxilla, en les immediacions del Lycée. Els lladres haurien accedit o intentat accedir a quatre o cinc habitatges i buscarien diners en efectiu o joies. Hores d’ara no hi ha formalment cap denúncia interposada.

Els fets s’haurien descobert aquest diumenge al vespre. Una veïna de l’edifici hauria advertit un pany forçat i es va requerir la presència policial. Inicialment, en aquell habitatge en concret, quan hi va arribar la patrulla, es va descartar que s’hi hagués accedit, però vista l’època de l’any, en temporada alta malauradament a Andorra per qüestions de furts en domicilis aprofitant que hi ha molts ciutadans que han iniciat les seves vacances, s’hauria revisat una mica més a fons tot l’immoble. I segons alguns dels testimonis consultats, posteriorment s’hauria descobert que també s’havia com a mínim intentat accedir en alguns pisos pel cantó de Prada Motxilla.

En aquest sentit, algunes de les persones amb les quals ha pogut parlar l’Altaveu han explicat que en un dels habitatges que van forçar, a la planta baixa accedint pel cantó del Lycée, no van advertir els desconeguts que es tractava en realitat d’un establiment farmacèutic que hi ha en l’edifici, que té punt de venda al detall pel cantó de l’avinguda Santa Coloma però altres dependències i una mena de magatzem per Prada Motxilla.

WhatsApp Image 2023 07 17 at 22.16.44
Una imatge dels edificis de la zona (el del mig l'afectat) vist per Prada Motxilla.

D’aquell punt no haurien agafat res perquè, segons que haurien explicat els investigadors que han estat fins a altes hores de la matinada fent indagacions, “el que busquen són diners en efectiu i joies i, en cap cas, mercaderia que pugui tenir una traça digitalitzada”, com podrien ser els fàrmacs o dispositius electrònics, que actualment estan molt desvalorats en el mercat negre i entre els professionals dels robatoris.

En tot cas, les fonts consultades no han pogut confirmar -per desconeixement en algun cas, per prudència i discreció, en altres- si finalment es van consumar alguns dels intents d’accedir il·lícitament en domicilis. En tot cas, els investigadors haurien recollit elements igualment per intentar descobrir els individus que haurien intentat robar. Com a mínim per l’accés des de l’avinguda Santa Coloma hi ha rètols indicadors de la presència de càmeres de vídeovigilància i també pel cantó de Prada Motxilla s’adverteixen elements de control malgrat que no produeixin gravació.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending